L'objectiu d'aquesta pràctica és l'elaboració de preguntes de selecció utilitzant imatges com a respostes possibles. Tot i que la pràctica es farà sobre la tipologia de preguntes de selecció simple, el procediment serveix també per a les preguntes de selecció múltiple amb les adaptacions corresponents.

Preguntes de selecció simple d'imatges

Recordatori: creació d'una pregunta al full d'un Quadern Virtual

 • Cliqueu, per situar el cursor, sobre el nom de la darrera pregunta del primer full, a l'índex de l'esquerra de la pantalla d'edició del Quadern.
 • Cliqueu al botó Afegeix pregunta, que es troba a la part inferior esquerra de la pantalla.

Passos per crear una pregunta de selecció simple d'imatges

Creació d'una pregunta de selecció amb imatges Creació d'una nova pregunta de selecció simple d'imatges

La diferència respecte de la pregunta de selecció de text està en el fet d'especificar imatges al desplegable Tipus de Material.

Desplegable amb els tipus de preguntes disponibles a QV.
Menús per triar el nombre de respostes, el tipus de selecció, l'orientació i el tipus de material. Aquests paràmetres es poden modificar una vegada ja ha estat creada la pregunta.
Crea pregunta Cal clicar a aquest botó per confirmar la creació de la pregunta.

Una vegada accediu a la segona pantalla d'edició de Pregunta de Selecció d'imatges, heu d'omplir i seleccionar els diferents menús:

Selecció simple d'imatges

La peculiaritat d'aquest tipus de pregunta de selecció d'imatges està al menú Opcions a mostrar.

Per a cadascuna de les respostes, cal clicar al botó Selecció fletxa, que permet desplegar el conjunt de fitxers, d'imatges, en aquest cas, de què disposeu a l'espai de treball que prèviament heu importat. Després, cal clicar al nom del fitxer que voleu per a cada resposta possible.

Llista amb les imatges del quadern

Imatges de les respostes A la resposta correcta heu de clicar o activar el botó rodó de la seva esquerra.

Heu de recordar que heu de clicar al botó Desa si voleu que els canvis quedin enregistrats.

Per veure els resultats amb el visualitzador cliqueu al botó Previsualitza.

Pràctica

Per fer aquesta pràctica, necessiteu els fitxers que trobareu comprimits al fitxer zip següent m1_p6.zip del material del curs.

La pràctica consisteix a continuar el Quadern Virtual encetat a la Pràctica 3 d'aquest mòdul afegint una pregunta de selecció simple d'imatges.

Es tracta d'una pregunta de selecció, amb 6 imatges com a respostes possibles, entre les quals hi ha només una imatge que és correcta. Pràcticament, amb les explicacions anteriors, poc més caldria explicar. En tot cas, aprofitarem per repassar tots els passos.

Imatge de la pregunta que es proposa Imatge de la pregunta que es proposa

Crear i editar una pregunta de selecció simple d'imatges

Per afegir una pregunta nova, la tercera, a continuació de la segona:

Afegir nova pregunta Cliqueu a sobre del títol del segon full, Selecció múltiple, per situar el cursor en aquesta línia. Cliqueu al botó Afegeix pregunta.

Creació d'una pregunta

Quan accediu a la pantalla primera d'edició de pregunta:

Crear pregunta de selecció d'imatges

 • Cliqueu a Selecció d'entre els tipus de preguntes possibles.
 • A la casella Nombre de respostes, escriviu 6.
 • Aneu a Tipus de Selecció Simple.
 • Després a Orientació Horitzontal.
 • I aneu també a Tipus de material Imatges.
 • Cliqueu al botó Crea pregunta.
 • Cliqueu al botó Desa.

Si accediu a la segona pantalla d'edició de la pregunta: Pantalla de creació de la pregunta de selecció simple d'imatges

 • A la casella Títol, escriviu: Selecció imatges.
 • A la casella Enunciat, escriviu el text que apareix a la imatge anterior, és a dir:

És el planeta més gros del sistema solar i el cinquè atenent la seva proximitat al Sol. La seva massa supera en més del doble la suma de les masses de tots els altres planetes, i el seu diàmetre és deu vegades superior al de la Terra. Quin és el planeta Júpiter?

 • Comproveu que consta Simple, Horitzontal i Imatges als menús corresponents.
 • Al menú Opcions a mostrar, cal procedir segons les explicacions corresponents de la primera part d'aquesta pràctica. Les imatges que cal importar són: m1_p6_01.jpg, m1_p6_02.jpg, m1_p6_03.jpg, m1_p6_04.jpg, m1_p6_05.jpg i m1_p6_06.jpg (que trobareu a m1_p6.zip).
 • La casella que sigui correcta cal marcar-la clicant a la rodoneta que la precedeix. Podeu afegir o eliminar qualsevol casella, així com canviar-la de lloc o ordre amb els botons puja i baixa.
 • Finalment, queda escriure el missatge que voleu que llegeixi l'alumne/a quan la resposta sigui correcta, a la casella Correcte, i el missatge que ha de llegir l'alumne/a quan la resposta no sigui correcta, a la casella Incorrecte. També cal indicar la puntuació que obtindrà l'alumne/a per a cada cas.
 • Cliqueu al botó Desa, que es troba a la part superior dreta de la pantalla d'edició de pregunta.
 • Visualitzeu els resultats clicant a la icona Previsualitza.

Si no recordeu com importar fitxers al vostre espai de l'Editor, podeu seguir els passos explicats a la pràctica anterior.