Obtenció de totals predefinits

Anem al qualificador i triem dins de Categories i elementsFull view (vista completa).

Full view

|Activitats

Peu d'imatge: La imatge mostra la vista completa de les categories i elements de qualificació

Podem configurar les opcions directament sobre les columnes.

Columna Agregació

En aquesta columna podem definir directament quin tipus d'agregació ("mitjana") es farà servir per a calcular el total de la categoria corresponent.

Aquest menú us permet triar l'estratègia d'agregació que s'utilitzarà per calcular la qualificació global de cada participant en aquesta categoria. Més avall us expliquem les diferents opcions.

En primer lloc, les qualificacions es converteixen en valors en tant per 1 (interval de 0 a 1). Després són agregades mitjançant una de les funcions que s'expliquen a continuació. Finalment, es converteixen en un valor dins la gamma de la categoria associada a l'element (un valor entre la qualificació mínima i la qualificació màxima.

Una qualificació buida no és més que una entrada buida en el butlletí de qualificacions. Això pot significar coses diverses. Per exemple: el participant encara no ha tramès la tasca, o la tasca sí que ha estat tramesa però el professorat encara no l'ha qualificada, o l'administrador del butlletí de qualificacions ha suprimit manualment aquesta qualificació per algun motiu, etc. etc. Per tant, s'aconsella tenir una certa precaució a l'hora d'interpretar aquestes "qualificacions buides".

Mitjana de les qualificacions

És la mitjana aritmètica de les qualificacions, és a dir, la suma de totes dividida pel nombre total de qualificacions.

Mitjana ponderada

Es pot donar a cada element de qualificació un pes diferent, que després s'utilitzarà en el càlcul de la mitjana per modificar la importància relativa de cada element en el resultat final. Aquest pes es pot definir directament des de la columna corresponent (en la vista completa) o bé individualment editant cadascun dels elements.
Exemple
A1 70/100 pes 10
A2 20/80 pes 5
A3 10/10 pes 3
i el màxim de la categoria 100
TOTAL:(0.7*10 + 0.25*5 + 1.0*3)/18 = 0.625 –> 62.5/100

Mitjana ponderada simple

La diferència amb la mitjana ponderada és que el pes de cada element es calcula automàticament, de manera que podem tenir diferents escales a cada element. El pes de cada element correspon a la seva amplitud (màxima-mínima) Una tasca qualificada sobre 100 punts té un pes 100, una tasca qualificada sobre 10 punts té un pes 10.
Exemple
A1 70/100
A2 20/80
A3 10/10
màxim de la categoria 100:
TOTAL (0.7*100 + 0.25*80 + 1.0*10)/190 = 0.526 –> 52.6/100

Mitjana de les qualificacions (amb crèdits extra)

Mitjana aritmètica "trucada". Una estratègia d'agregació antiga, inclosa aquí només per garantir la compatibilitat amb activitats velles.

Mediana de les qualificacions

La qualificació situada al centre de la seqüència ordenada de qualificacions (o la mitjana de les dues qualificacions centrals). L'avantatge de la mediana respecte a la mitjana és que no és afectada per dades atípiques.
Més informació sobre la mediana: Viquepèdia

Qualificació més baixa

La qualificació més baixa en tant per 1. Generalment s'utilitza en combinació amb Agrega només les qualificacions no buides.

Qualificació més alta

La qualificació més baixa, en tant per 1.

Moda de les qualificacions

La moda és la qualificació més freqüent. S'utilitza més habitualment per a qualificacions no numèriques. L'avantatge respecte a la mitjana és que no és afectada per qualificacions rares atípiques ni per dades molt disperses. Tanmateix, perd tot el sentit si hi ha més d'un valor freqüent (sols se'n conserva un), o quan cada qualificació és diferent de totes les altres.
Més informació sobre la moda:Viquipèdia

Suma de qualificacions

La suma de totes les qualificacions. Les escales s'ignoren. Aquest és l'únic mètode d'agregació que no normalitza les qualificacions (no les converteix internament en tants per 1). La qualificació màxima de l'element de la categoria associada es calcula automàticament com a suma dels màxims de tots els elements agregats.
Exemple
A1 70/100
A2 20/80
A3 10/10:
TOTAL: 70 + 20 + 10 = 100/190

Weight (pesos)

És la ponderació aplicada a l'element de qualificació durant l'agregació "Mitjana ponderada de les qualificacions".

Columna Crèdit extra

Quan l'agregació és la suma de qualificacions

Podem definir un element per tal que actuï de crèdit extra. Això vol dir que aquest element no forma part del màxim de la categoria, però en canvi sí que es suma el valor obtingut.
Exemple
A1: 20/100 (i actua de crèdit extra)
A2: 50/75
TOTAL (20+50) sobre 75 (el 100 del ítem 1 no suma als totals)

Quan l'agregació és la mitjana(amb crèdit extra)

El crèdit extra sempre suma al total, per a la resta d'elements es calcula la mitjana, i li sumem el crèdit extra. A més es pot definir el seu pes, és a dir, un factor de multiplicació.
Exemple
A1: 20/100 (i actua de crèdit extra amb un pes de 2.0)
A2: 40/100 (i no és crèdit extra, és a dir, amb pes 0.0)
A3: 70/100 (i no és crèdit extra, és a dir, amb pes 0.0)
TOTAL: 20*2+(40+70)/2=95 sobre 100

Columna Agrega només les qualificacions no buides

Si marquem aquesta opció en alguna de les categories, es consideren que les qualificacions buides (-) no es tindran en compte a l'ha de calcular l'agregació. Si no marquem aquesta opció, les categories buides, les considerarà com a 0 (la qualificació mínima).

Columna Agrega incloent subcategories

Generalment l'agregació inclou només els fills immediats, però també és possible agregar les qualificacions de totes les subcategories excloent altres qualificacions agregades.

Columna Omet qualificacions baixes

Si activeu aquesta opció s'ometran les n qualificacions més baixes (n és el nombre que definiu aquí).
Exemple amb n=1 i agregació de mitjana
A1: 40/100
A2: 20/100 (és la més baixa, i no es tindrà en compte)
A3: 60/100
TOTAL: (20+60)/2=40 sobre 100

Columna Multiplicador

És el factor pel qual es multiplicaran la qualificació de l'element triat.

Columna Compensa

Quantitat que se sumarà a cada qualificació en aquest element, després d'aplicar el multiplicador.

La combinació del multiplicador i de la compensació fa que qualsevol qualificació li podem aplicar una funció lineal f(x)=ax+b.