Categories i elements de qualificació

Com ja hem dit anteriorment, cada cop que afegim una activitat avaluable al nostre curs, automàticament se'ns afegeix el seu element de qualificació corresponent. Aquests s'afegeixen segons l'ordre de creació, i si a posteriori reordenem les activitats al nostre curs, aquest ordre no afecta al butlletí de qualificacions. És per això que cal ordenar i classificar els elements de qualificació, tot creant categories, i càlculs per a cadascuna d'elles.

Vista simple del butlletí de qualificació

Des de la pestanya corresponent, o amb el menú desplegable, triarem l'opció

categories i elementsvista simple

Vista simple per defecte

Peu d'imatge: La imatge mostra la vista simple

Veurem que només apareix una única categoria general, i tots els elements de qualificació apareixen dins aquesta categoria.

Per tal de configurar el nom i les propietats d'aquesta categoria, editarem els seus paràmetres, fent clic a sobre de la icona corresponent.

Edició dels paràmetres de la categoria per defecte

Peu d'imatge: Cal clicar sobre la icona de la ma amb el llapis, al costat del nom de la categoria

Ara podrem modificar tots els paràmetres referents a aquesta categoria. De moment modificarem els valors assenyalats, i deixarem la part d'agregació per a més endavant.

Paràmetres de la categoria per defecte

Peu d'imatge: Opcions marcades: Nom de la categoria, tipus de qualificació, escala i qualificació per aprovar

Com que es tracta de la categoria principal del curs, el que voldrem és que ens doni la qualificació final d'aquest, de manera que voldrem que la qualificació sigui de tipus escala amb els ítems Curs no superat/Curs superat, aquests dos ítems, Moodle els desa internament com a 1 i 2 de manera que posem que la qualificació per aprovar serà 2. Aquesta dada serveix per tal que a la vista general del qualificador apareguin les notes aprovades en verd, i les no aprovades en vermell. En cap moment apareixen aquests colors a les notes que veuen els participants.

Creació de categories

Per tal d'ordenar i calcular mitjanes, cal que creem una sèrie de categories. Cal doncs crear categories, configurant, de moment el nom de cada mòdul, i a posteriori anirem ordenant i movent els elements de qualificació al lloc corresponent.

També podem definir subcategories, tan sols cal que en crear una categoria, li diem quina és la seva categoria mare

Creació inicial de categories

Peu d'imatge: Es mostra la vista simple amb 3 categories i a una d'elles amb una subcategoria i una subsubcategoria

Un cop hem creat les categories, tenim dues maneres de moure els elements:

  • Seleccionant la icona per moure, i triar a quin lloc el volem desar.
  • O bé, seleccionem tots els elements que colem moure, i amb el desplegable triem a quina categoria els volem moure. Un cop dins la categoria, els ordenarem una a un amb el procediment anterior.

Ordenant els elements

Peu d'imatge: Hem marcat tres elements i els mourem a la categoria "Mòdul 1"

Creació de nous elements de qualificació

Moltes vegades hi ha tasques que no tenen una activitat moodle associades, ja sigui perquè el mateix moodle no te un sistema de qualificació (wikis), o ja sigui perquè la tasca es fa fora d'un entorn moodle (creació de webs, linkat, …) de manera que pot ser interessant crear un element on els tutors puguem posar una qualificació, i d'aquesta manera els participants puguin tenir un control d'aquelles tasques que han superat o no.

Per crear un nou element de qualificació, de manera semblant a com creem categories, clicarem al botó "Afegeix element de qualificació" (dins de la vista simple).

Creació d'un nou element de qualificació

Peu d'imatge: Paràmetres per configurar un element de qualificació

Un cop desats els canvis, apareixerà un nou element amb la icona .

Aquest nou element caldrà avaluar-lo directament activant l'edició del qualificador.

En el vídeo següent podem veure una seqüència de creació de categories i elements de qualificació.

Podeu consultar les Preguntes Més Freqüents de la web oficial de moodle: http://docs.moodle.org/ca/PMF_de_les_qualificacions