Gestió d'usuaris

Es convenient mantenir neta la base de dades dels usuaris del nostre Moodle. Els usuaris que per qualsevol motiu deixen el centre en convenient esborrar-los. Aquests usuaris bé poden ser professors o estudiants.

Eliminar un usuari/ària

Per a eliminar un únic usuari/ària del lloc heu de seguir els següents passos:

 1. Aneu a bloc Administració del lloc i després a Usuaris.
 2. Ara accediu a Comptes i a continuació a Explora la llista d'usuaris.Explora llista d'usuaris
 3. Feu una cerca de l'usuari/ària a través del seu nom.Cercador usuaris
 4. En el cas de tenir un gran nombre d'usuaris en el lloc i no trobar l'usuari/ària que es vol eliminar és aconsellable accedir a les característiques avançades.Característiques avançades
 5. Ara podeu realitzar la cerca omplint qualsevol dels camps que apareixen.Camps característiques avançades
 6. Una vegada trobat l'usuari/ària només cal clicar en l'opció Suprimeix i confirma l'acció en la següent pantalla.

Eliminar un grup d'usuaris

Existeix la possibilitat d'eliminar en bloc a una sèrie d'usuaris. Seguiu els passos següents per a veure com eliminar l'alumnat que durant aquest curs ha cursat 2n de Batxillerat.

 1. Aneu a bloc Administració del lloc i després a Usuaris.
 2. Ara accediu a Comptes i a continuació a Accions amb usuaris en bloc.Usuaris en bloc
 3. Aneu a Mostra característiques avançades.Mostra característiques avançades
 4. En el paràmetre Rol al curs podeu tria qualsevol rol, poseu el rol d'estudiant i en la categoria, si tenim el curs ben estructurat, podem indicar que ens mostri tots els estudiants d'una categoria concreta. Poseu aquí la categoria de segon de Batxillerat.Rol al curs
 5. En el pas anterior també podem indicar un curs (el seu nom curt). Per exemple podem posar un curs de tutoria o d'alguna assignatura on estiguin tots els alumnes que no continuen els seus estudis en el centre.
 6. El sistema dona informació dels filtres que heu afegit. Podeu afegir tants com vulgueu.Filtres actius
 7. Els usuaris filtrats apareixeran en el requadre Disponibles. Afegiu al requadre Seleccionats els usuaris que vulgueu eliminar. Aquest és el moment per a descartar algun algun usuari/ària concret que compleix les condicions dels filtres, però per algun motiu no el volem eliminar (per exemple l'alumnat repetidor).Usuaris en la llista
 8. Per últim només resta triar l'opció Suprimeix i confirmar el la següent pantalla.Acció amb els usuaris en bloc

Observacions

 • Es pot eliminar usuaris que fa mes d'un any que no han entrat al lloc. Per a fer-ho cal entrar en les característiques avançades de la llista d'usuaris i posar en Darrer accés i l'opció abans del la data d'un any enrere.Darrer Accés
 • Si aneu a Administració del lloc → Servidor → Neteja es poden configurar certs paràmetres relacionats amb la supressió i manteniment dels usuaris del lloc.
 • Recordeu que si voleu esborrar l'alumnat que deixa el centre educatiu per què ha acabat els seus estudis, no esborreu l'alumnat que repeteix curs.
 • A més a més d'eliminar usuaris en bloc, una vegada fet el filtre adequat, teniu les següents accions a fer:Accions

És interessant l'acció d'enviar un missatge a tots els participants d'un curs o una categoria o també a tots els usuaris que tinguis un rol específic (per exemple professorat).