La missatgeria interna

Aquest mòdul permet tenir un sistema de missatgeria interna i bescanviar missatges sense utilitzar el correu electrònic extern, tot i que la persona usuària rep un avís de missatge per correu.

La llista de direccions potencials correspon a la llista de participants del curs. Té un motor que permet gestionar els nostres contactes i rebre missatges en temps real.

Desenvolupament de la pràctica

Creació i configuració del mòdul

Aquest mòdul no està activat per defecte i, per tant, l'heu d'activar des de l'administració del curs:

 1. Amb l'opció d'edició activada, cerqueu en el desplegable Blocs el mòdul Missatges

  afegir bloc

  Apareixerà el bloc de missatges al final de la columna de la dreta. Amb els botons de moviment podeu situar-lo allà on vulgueu que es visualitzi. És recomanable que estigui en un lloc visible en el moment que la persona usuària accedeix al curs.

  Lloc del bloc de missatges

 2. Un cop activat ja es pot accedir a la missatgeria. Cada vegada que s'accedeix al curs, la persona usuària pot veure si té, o no, missatges per llegir

  missatges per llegir

 3. Teniu diferents maneres d'enviar un missatge:
  • Des del bloc Participants, cliqueu sobre l'usuari/ària i busqueu el botó Enviar un missatge.

  participants

  enviar missatge

  • Des del bloc Missatges cliqueu sobre l'enllaç Missatges i us apareixerà una finestra emergent amb el menú del bloc.

  Menú missatges
 4. Ara afegireu els contactes. Obriu la pestanya Cerca i escriviu nom o cognom del contacte que voleu incorporar. Premeu el botó cerca

  cerca contactes

  Fixeu-vos que al costat de l'usuari/ària apareixen tres icones

  icones missatgeria

  Tan bon punt com afegiu el contacte, la icona serà de color verd. Només heu de clicar a sobre per donar de baixa el contacte.

 5. Des de la pestanya Paràmetres podeu variar les opcions de menú

  paràmetres

 6. Aquest menú també us mostra els contactes que estan en línia

  contactes en línia

Suggeriments metodològics

Tot i que és preferible donar els missatges al grup a través dels fòrums, la missatgeria és una forma de comunicació directa que queda reflectida en l'historial dels/les usuaris/àries. Us pot servir per fer comentaris privats de seguiment, justificacions de caràcter personal, fins i tot en temps real.

L'alumnat pot avisar al/la professor/a d'una tasca corregida i tornada a lliurar, pot consultar amb la resta del grup abans de fer una activitat… A les activitats tutorials pot ser un recurs valorable la comunicació amb els/les altres companys/es del grup classe.

Si un participant us adreça un dubte que creieu pot interessar a la resta del grup, responeu-lo, però convideu-lo a exposar-lo al fòrum. Podeu estar ben segurs que ho farà.