Les activitats en Moodle
En aquest curs d'iniciació no tractarem totes les possibilitats que Moodle us ofereix a l'hora de proposar activitats als i les estudiants, entre d'altres coses perquè aquestes possibilitats depenen en gran mesura de la vostra experiència (i no només de l'ús de l'eina i dels recursos TIC sinó també en relació a metodologies de treball). Això no obstant al final d'aquesta pàgina us enllacem els documents relacionats amb les activitats del curs D204 Ús i dinamització de Moodle.
Tipus bàsics d'activitats
En primer lloc, com hem vist a la pràctica "Dels resums als wikis", cal saber diferenciar quina activitat voleu proposar als i les estudiants i quina serà l'eina tecnològica que us permetrà proposar-la.
Dins la plataforma Moodle teniu diverses eines per a proposar activitats, algunes de les quals estan recollides a la taula següent:
- Tasques
- Fòrums
- Glossaris
- Consultes
Selecció d'activitats
El document “Guia d’eines de Moodle” facilita la selecció del tipus d'activitat que es pot plantejar utilitzant les eines de l'aula virtual, a partir de dos tipus de consideracions:
- Pedagògiques: què es vol aconseguir? Transferència d’informació, avaluació de l’aprenentatge, comunicació, creació col·laborativa de continguts, quines habilitats cognitives cal utilitzar, etc.
- Tecnològiques: com es pot fer? tasca de penjar un fitxer, afegir un enllaç, crear un fòrum per a notícies o debats, un wiki, etc.
A partir d'aquí només les necessitats que tingueu, la pràctica de creació i edició d'activitats i la participació de l'alumnat us aniran donant l'experiència necessària per treure un bon profit didàctic de les eines tecnològiques de les quals Moodle disposa.
Al vostre curs proveu la creació d'aquelles activitats que estan marcades a la taula amb un nivell de dificultat tècnica baixa.