Com crear recursos

A la pràctica anterior "Com enllaçar recursos" heu vist la manera de fer accessibles materials que ja teniu elaborats, com ara un document en pdf.

Us podeu trobar també en el cas de voler oferir una informació als estudiants que encara no heu elaborat, per exemple un seguit d'orientacions per preparar una prova que tenen al cap d'uns dies. És clar que podeu escriure un document i enllaçar-lo de la manera que acabem de veure, però Moodle ofereix dues opcions que us poden simplificar la feina:

 • Elaborar una pàgina de text pla.
 • Elaborar una pàgina web.

Quina diferència hi ha entre els dos recursos? Bé, el primer és molt més senzill i no té editor enriquit amb icones que ens faciliten el formatat del text, però ambdós "entenen" el format html, el de les pàgines web.

De totes maneres, el recurs "text pla" té una utilitat molt interessant que podeu veure a la pràctica "Elements multimèdia".

En general, podeu triar el recurs "text pla" quan voleu mostrar informació curta i amb una elaboració senzilla, com si fos un missatge de correu electrònic. El recurs "pàgina web" és molt més versàtil i permet elaborar més el text per fer-ne un tractament didàctic, incloure imatges i taules,…

I aquí s'acaben les opcions? No ben bé…

 • Moodle també us permet proposar activitats diverses als estudiants i en alguns dels casos, per exemple a les tasques, heu d'escriure un enunciat que podeu utilitzar per presentar informació, fer un llistat d'enllaços, incloure imatges o vídeos,…
 • El wiki, que està a l'apartat d'activitats, també el podeu utilitzar per presentar informació als estudiants.

Crear una pàgina web o una pàgina de text

El procés tècnic és senzill:

 1. Activeu l'edició.
 2. Al desplegable "Afegeix un recurs" del tema corresponent seleccioneu l'opció "Composar una pàgina de text" o bé "Composar una pàgina web".
 3. Escriviu el títol, el resum i el contingut. En el cas de la pàgina web disposeu d'un editor que us permet donar format al text, afegir imatges, enllaços,…
 4. Deseu els canvis.

En els vídeos següents podeu veure com es creen aquests recursos:

Feu una prova amb els dos tipus de recursos i observeu les diferències. Compareu també l'efecte de fer que s'obrin a una nova finestra o a la mateixa finestra del navegador.

Alguns consells

 • No és una bona opció escriure text a un editor de textos com ara OpenOffice Writer o Microsoft Word i després copiar-lo i enganxar-lo a l'editor de Moodle: podeu tenir força problemes de format.
 • Si voleu copiar text d'un document fet amb un dels anteriors programes i "netejar-lo" abans d'enganxar-lo a l'editor de Moodle, el podeu copiar prèviament a un editor senzill com la llibreta o el bloc de notes de Windows o el programa Gedit de Linux.
 • Si sabeu utilitzar el codi html, podeu visualitzar el codi clicant sobre la icona < > de l'editor.
 • Si esteu avesats a escriure pàgines web en un programa com ara Kompozer o Dreamweaver podeu copiar el codi i enganxar-lo en la vista de codi de l'editor.
 • El recurs text pla admet les etiquetes html, de manera que les podeu utilitzar per donar format al text.

Més informació