Els podcast com a medi de creació i distribució d’arxius sonors-2

L'objectiu d'aquesta pràctica es aprendre a crear un compte a Goear per emmagatzemar arxius d'àudio, per tal de posteriorment enganxar-los a una pàgina web, un bloc o senzillament compartir-ho amb d'altres.

Desenvolupament

Primerament haureu d'entrar a la pàgina del programa i registrar-vos

  • Cliqueu a
  • Escriviu un nom d'usuari i una contrasenya (password), apunteu-vos-la a algun lloc per a no oblidar-la, posteriorment us farà falta.

  • Ompliu el qüestionari, podeu ficar les dades que vulgueu però el correu ha de ser real, no cal que sigui el de l’Xtec, qualsevol altre que tingueu pot servir. No oblideu de marcar I agree with GoEar.com's terms and conditions, Cliqueu a Sing up, per a poder seguir.

  • Un cop a dins us felicita per registrar-vos i us informa de que podeu començar a emmagatzemar fitxers en format Mp3. Seguim endavant.

Una pega que tindreu és la propaganda que us anirà apareixent, ni cas, no heu de clicar a cap pantalla emergent, les tanqueu i seguiu.

  • Torneu a entrar a http://www.goear.com/ per comprovar si us ha reconegut el compte, normalment haurà estat així, cliqueu a My songs.

  • Com encara no n'heu pujat cap, us informarà que no en teniu cap, cliqueu a UPLOAD your files! per a fer-ho.

  • Ompliu les dades (totes sinó no us deixarà seguir) i per mig del botó Examinar, cerqueu el fitxer al lloc de l'ordinador on el tinguéssiu desat, un cop seleccionat, cliqueu a Upload.

  • Espereu una estona a que acabi de carregar la cançó i després ja la podreu reproduir.

Cada cap que en volguéssiu afegir una altra, cliqueu a Upload i repetiu les accions anteriors.

Per accedir a totes les que ja heu desat, aneu novament a My songs

Veureu una llista amb els temes que ara teniu i les possibles opcions, Edit per a editar les seves característiques i Delete per esborrar-la.

Cliqueu a sobre del nom d'alguna de les cançons i accedireu a una nova pantalla on podreu escriure la lletra de la peça , afegir-hi comentaris (Your comment) i el més important saber l'adreça o el codi per enganxar-la a un web o un bloc.

Observeu les diferències, si copieu el text que hi ha on diu share it! i l'enganxeu a un web o bloc, queda així:

http://www.goear.com/listen.php?v=2468e4d

Si ho feu amb el que hi ha a This song in your site, el resultat és aquest altre:

El segon és el que s'usa normalment per als blocs.

Ara cada cop que volguéssiu accedir a les vostres cançons desades a GoEar, haureu d'entrar al web http://www.goear.com/ i clicar a Login/register, escriure el nom d'usuari i la contrasenya i ja el tindreu totalment operatiu, per a fer les modificacions que vulgueu.

Per a veure les d'una altra persona, us caldrà que us digui el seu nom d'usuari, per a fer aquesta pràctica he usat musicacat, cliqueu a Search i a la pàgina que se us obrirà escriviu aquest nom on diu Enter username i podreu veure els arxius que he penjat, si el que voleu és buscar una cançó, escriviu el títol o l'artista on diu Search song i us ensenyarà les que hi ha, desades per algun usuari.

  • Creeu un compte a Goear i pugeu alguna cançó.