XTEC Documents: Formularis i fulls de càlcul

Els fulls de càlcul estan molt relacionats amb els formularis, que permeten fer consultes en línia. Un formulari pot incloure camps de diferents formats:

  • Text (curt o paràgraf)
  • Selecció (múltiple o d'un sol ítem)
  • Selecció d'un desplegable
  • Selecció d'un valor a una escala

Els formularis es poden enviar per correu electrònic, publicar com a pàgina web o inserir a un bloc o a una pàgina web, de la mateixa manera com hem inserit el formulari "Recursos web" següent:

Reflexió

Heu provat d'omplir el formulari anterior? Si ho féssiu, on penseu que es recollirien les vostres respostes? La persona que ha elaborat el formulari, com les podria consultar? Per fer-vos una idea gràfica, una vegada hàgiu respost les preguntes anteriors podeu visualitzar aquesta imatge.

Els formularis estan formats per dos elements bàsics:

  • El formulari pròpiament dit que, alhora, té dos espais:
    1. El formulari actiu
    2. La pàgina d'edició del formulari
  • El full de càlcul on es desen les respostes

De manera addicional hi ha un espai que presenta gràficament el resum de les respostes.

Quan de bon principi creeu un formulari aneu directament a la pàgina d'edició del formulari perquè el full de càlcul encara no existeix. Una vegada creat, el full de càlcul apareix de manera automàtica i a partir de llavors, cada vegada que des del vostre llistat de documents aneu al formulari s'obrirà directament el full de càlcul.

Com podeu anar des del full de càlcul al formulari?

A través del desplegable "Formulari":

Com accedir al formulari actiu des del full de càlcul.

Des d'aquest desplegable també podeu anar a la pàgina on s'edita el formulari ("Edita el formulari") i al resum de les respostes, on et surten els gràfics de resultats. Una altra funció important és obtenir el codi per incrustar el formulari a una pàgina web, per exemple.

Com crear un formulari?

Disposeu d'un manual pas a pas de com crear un formulari a l'ajuda sobre els serveis personalitzats de la XTEC elaborada pels SE del Vallès Occidental I: "Creació d'un formulari".

Podeu combinar diferents tipus de preguntes, reordenar-les, marcar algunes com a necessàries de manera que no es pugui trametre el formulari si no s'omplen, editar el missatge de confirmació d'enviament del formulari, seleccionar un tema de presentació, etc.

També podeu seleccionar la casella "Aplega automàticament el nom de l'usuari de l'enquestat", de manera que quedaran registrades les adreces electròniques dels usuaris/àries del domini XTEC que omplin el formulari. En accedir al formulari apareix un missatge que indicarà a la persona que l'omple que el seu nom d'usuari/ària quedarà recollit de manera automàtica.

Pantalla d'edició d'un formulari.

Pantalla d'edició d'un formulari

És recomanable que no editeu preguntes ni n'altereu l'ordre després d'haver començat a recollir respostes ja que us sortiran desordenades al full de càlcul.

Enllaços recomanats