La llamada de la selva

Aplega tot un conjunt d’activitats en llengua castellana. El fil conductor és el món dels animals i s'hi treballen tots els aspectes de la llengua relacionats amb el lèxic, és a dir: gènere, nombre, camps semàntics, refranys, frases fetes, locucions, comparacions, dites… També hi ha la possibilitat d’accedir a diferents textos: narració, poesia, contes, faules i articles periodístics. Com a complement de totes les activitats, compta amb un petit diccionari. El material que s’inclou en aquest lloc web és molt variat i de ben segur que trobareu tasques per als cicles mitjà i superior de primària.

Desenvolupament de la pràctica

 1. Aneu a La llamada de la selva | Lágrimas de cocodrilo. Observeu la presentació i els diferents apartats de la web. A totes les pantalles sempre es mantindrà el menú principal a la part superior. Per canviar de tema, cliqueu sobre les diferents petjades de colors a les quals han donat un títol.
  http://w3.cnice.mec.es/eos/MaterialesEducativos/mem2002/selva_lengua/coco.htm
  Lágrimas de cocodrilo
 2. A la pàgina que teniu en pantalla, heu d’escollir un dels sis temes que s'hi proposen. En el vostre cas, opteu per: ¡Grrrr! Onomatopeyas, verbos y nombres de los sonidos de animales, feu clic a sobre del lleó, o bé a sobre de la petjada de color groc.
 3. En fer clic, us apareixerà una pantalla amb el títol del tema i, a l’esquerra, trobareu les sis activitats diferents que es poden dur a terme.
  La onomatopeya
 4. Feu clic sobre el primer graó de l’escala de corda, La onomatopeya, i, tal com us indica, cliqueu sobre la petjada negra que hi ha a l’extrem inferior dret de la pantalla. Seguiu clicant fins que la definició estigui completa.
 5. Aneu al segon graó de l’escala de corda: Ejemplos. Podeu sentir el soroll que fa cada animal si cliqueu sobre el botó que diu Escucha el sonido. Per canviar d’animal, cliqueu cada vegada la petjada marró que apareix a l’extrem dret de la pantalla.
  Ejemplos
 6. Feu clic sobre el tercer graó de l’escala de corda: El búho. Podeu llegir curiositats sobre el tema de les onomatopeies en tres pantalles diferents, sempre clicant a la petjada marró que apareix a l’extrem inferior dret.
 7. Al quart graó, Explorando, trobareu tres activitats diferents relacionades amb el tema. Heu de clicar sobre els barrets marrons d’explorador i s’obriran les pantalles.
  Per exemple, al primer, Escucha el sonido y señala el verbo que lo representa, heu de clicar sobre el botó gros que apareix al principi de la frase i, quan sentiu el soroll de l’animal, clicar sobre el verb. És fàcil! Com sempre, per passar de pantalla, cliqueu sobre la petjada marró.
  Explorando
 8. Al cinquè graó, La prueba, us apareixerà un qüestionari. Si cliqueu sobre els signes d’interrogació de color taronja, podreu obrir les diferents preguntes.
 9. Per últim, al graó que diu La liana, podreu accedir a pàgines d’Internet, en anglès, que fan referència a aquest tema.

Programació de l'activitat

 • Metodologia: Tot i que la pàgina està pensada per a alumnes de cicle superior de primària, l’activitat que s'ha seleccionat pot ser desenvolupada al cicle mitjà. S’ha de fer de forma individual o per parelles.

Abans de començar, convé realitzar un treball a l’aula en el qual es posin en comú els coneixements previs sobre el tema i els alumnes disposin d'instruccions pautades en una fitxa de treball.

 • Temporització: El treball previ a l’activitat pot ocupar una sessió de llengua a l’aula, i la tasca d’ordinador pot durar una o més sessions. L'elaboració de l'activitat no ha de suposar més de quinze minuts, després, és convenient canviar el tipus d'activitat.

Informació complementària

Castellà
 • Contenidos educativos digitales de la Junta de Extremadura. Disposen de gran quantitat de material classificat per cursos. A l'àrea de llengua hi ha moltes activitats d'ortografia algunan de les quals pot ser d'utilitat.

http://conteni2.educarex.es/?a=16