El bosque

El bosque és una part d'una web anomenda La casa del mago i que treballa la música i la plàstica en els tres cicles de primària. Aquesta web forma part dels materials del projecte Internet en el aula que desenvolupa el Ministerio de Educación y Ciencia, el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, la entitat Red.es i les Comunitats Autònomes.

Encara que està adreçat a primària, la part dedicada a Cicle Inicial, es pot aplicar perfectament amb alumnes d'Educació Infantil.

Podeu accedir des de http://ares.cnice.mec.es/artistica/a/00/ba00_01vf.html, el mag us farà de guia per descobrir els secrets del bosc.

El bosque

Els animals, els bolets, les pedres i l'arc de Sant Martí són els elements actius que us portaran als diferents apartats. Els animals dónen accés a les activitats de música, mentre que la resta porten a les de plàstica.

En aquesta pràctica veureu les activitats de música.

ConillEl conill us portarà a El rincón del conejo, on es treballa la diferencia entre so i silenci, discriminació de sons, sons greus i aguts, llargs i curts, la intensitat del so, el tempo i el ritme
EsquirolL'esquirol us portarà a El rincón de la ardilla on trobareu activitats de discriminació visual i auditiva, ritmes i sons dels instruments
CorbEl corb us porta a El rincón del cuervo on trobareu tipus de veus, i cançons populars

No deixeu de fer una ullada, però, a les activitats de plàstica.

Arc de Sant MartíEl arte imita la naturaleza
BoletActivitats de pintar i fer composicions
PedresActivitats de completar i composar cares

En tot moment podeu tornar una o més pantalles enrere des dels menús que es despleguen clicant a la fletxa Ir a… que es troba a la part inferior esquerra de la pantalla.

Ir a... Exemple menú

El món et parla

El món et parla és un conjunt de tres projectes JClic adreçats als tres cursos d'educació infantil podent-se utilitzar també per educació especial i aula d'acollida.

Estan creat a base de dibuixos molt senzills que intenten donar suport a un conjunt de sons organitzats en 9 temes, amb 10 audicions cada una. Cada un dels tres projectes és adequat per a un nivell d'Educació Infantil

  • El món et parla 1: Presenta cada tema organitzat en 2 parts. La primera (una activitat) de reconeixement i relació imatge-so, i la segona (10 activitats) on hi ha un so i s'ha de relacionar amb la seva imatge.
  • El món et parla 2: Demana als nens escoltar una pregunta i respondre segons el dibuix que s'observa. La resposta es fa amb unes tires de paraules que estan barrejades i s'han d'organitzar correctament. En clicar cada una de les paraules s'escolta la paraula, la qual cosa facilita la lectura als nens i nenes que encara no en saben.
    Permet fer un bon estudi de la frase, conservant l'article, nom, verb i complement.
    Quan es confegeix correctament es sent la frase i el soroll que la representa.
  • El món et parla 3: En aquest tercer es tracta d'escoltar l'endevinalla tot llegint i clicar en primera opció la resposta correcta. Quan desapareixen totes les opcions no valides s'escolta el so que la representa.
    Les endevinalles es poden memoritzar, escriure, llegir-les en veu alta…

Tots tres projecte treballen amb els sons, encara que el que s'ajustaria més al tema d'aquesta pràctica és el primer, que treballa estrictament el reconeixement de sons i va adreçat als més petits.

El món et parla 1 El món et parla 1

El món et parla 1 El món et parla 1

Accediu des de edu365.cat | infantil | l'entorn | el món et parla 1, edu365.cat | infantil | llegir i escriure | el món et parla 2 i 3 o bé des de la zonaClic: http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=3330

Música a Poisson Rouge

Moltes webs infantils oferixen la possibilitat als nens i nenes de fer de músics i crear i reproduir les seves pròpies melodies.

Aquí podeu veure , com a mostra, una de molt senzilla de la web Poisson Rouge, de la que ja s'ha parlat en d'altres pràctiques.

Música a Poisson Rouge

Clicant sobre les tecles del piano, es va escrivint la partitura i després es podrà reproduir la melodia creada.

Podeu accedir des de edu365.cat | infantil | música | …i encara més | poisson rouge

Més recursos