Hi ha moltes webs on els usuaris poden dibuixar i pintar en línia. En aquesta pràctica veureu dues, en les que els nens i nenes poden fer composicions amb elements donats i basats en les obres de dos artistes: Pablo Picasso i Keith Haring.

A totes dues podeu accedir des de edu365.com | infantil | dibuixar i pintar | …i encara més

Haring Kids

És una web on es poden fer composicions a partir d'elements de l'obra de l'artista Keith Haring. Les imatges, donades les seves característiques són atractives pels petits i la utilització de les eines és molt senzilla. També disposa de lletres amb les que es poden confegir paraules.

Entreu des de edu365.com | infantil | dibuixar i pintar | …i encara més | Haring Kids o des de:
http://www.haringkids.com/coloringbook/index.html

Haring Kids

Trobareu la pantalla en blanc amb les imatges disponibles a sobre i les eines, les imprescindibles, al costat esquerre. Passant per sobre dels diferents elements va apareixent una petita ajuda, en anglès, a la part superior.

Feu una composició.

Per col·locar els dibuixos a l'espai de treball només cal arrossegar-los i deixar-los anar. Un cop posats a l'espai de la imatge, fent doble clic quedarà seleccionat i llavors el podreu omplir de color, fer més gran o més petit, girar-lo o eliminar-lo. Sempre fent servir les eines de l'esquerra.

També podeu triar un fons seleccionant-lo des de la petita finestra que hi ha a la cantonada dreta, al costat dels dibuixos i les lletres.

A aquesta mateixa web podeu trobar d'altres interessants que val la pena explorar:
http://www.haringkids.com/

Mr. Picasso Head

Una web amb una proposta similar a l'anteior, però aquest cop es tracta de crear cares amb elements basats en obres de Picasso. Aquesta és més complexa que l'anterior, donat que conté més elements i estan classificats segons el tipus que són (cara, ulls, nas, boca,…)

Accediu des de edu365.com | infantil | dibuixar i pintar | …i encara més | Mr. Picasso Head o bé directament des de:
http://www.mrpicassohead.com/create.html

Trobareu un espai de treball, amb els elements a l'esquerra i les eines a sota. Tota la web està en anglès, pe`ro això no té perquè suposar un inconvenient per utilitzar-la, donat que que es fàcil moure-s'hi.

Mr. Picasso Head

Comenceu triant una cara, i després afegiu la resta d'elements que vulgueu (ulls, nas, llavis, orelles, celles, cabells), desplegant cada grup clicant sobre la paraula corresponent de la llista. També hi ha un grup d'elements abstractes amb el que podeu completar la imatge. Per últim podeu afegir el vostre nom.

Per col·locar els elements s'ha d'arrossegar a l'espai de treball. Un cop allà podreu moure'ls, canviar la mida, l'orientació, el color, fer que quedin davant o darrera dels altres, o eliminar-los. Els elements queden seleccionats amb un clic.

Aquestes webs no disposen d'opció per imprimir directament les imatges creades. De tota manera podeu capturar les imatges que facin els vostres alumnes per després utilitzar-les en altres activitats o imprimir-les. A l'adreça podeu consultar com fer-ho si ho necessiteu: http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td73/modul_2/practica_1.html

Altres adreces interessants

Altres llocs on podeu trobar activitats on es treballi a partir d'obres d'artistes.

  • Una pinzellada al món de l'art és una unitat de programació que pretén iniciar a infants de P4 en l'ús de les TIC de forma habitual i com a eina comunicacional que ens ajuda a recollir i tractar informació: http://www.xtec.es/aulanet/ud/plastica/pinzellada/