Audacity

L'audacity és un editor d'àudio digital multipistes, amb funcions d'enregistrament, reproducció, importació i exportació a diversos formats, efectes VST i analitzador de freqüències. Formats wav i mp3. L'objectiu d'aquesta pràctica és conèixer el funcionament d'aquest programa.

audalogo.jpg

El seu funcionament el podeu seguir mitjançant la pràctica que us adrecem més avall i que també tractarem en la pràctica següent. Per un major aprofundiment en l'ús d'aquest programa, podeu descarregar-vos un tutorial que trobareu a la web d'audiovisuals dins de l'XTEC.

Per descarregar-vos el programa, podeu accedir al DVD Web - Materials de formació, enllaç que trobareu a la pàgina principal de la web de Formació del Personal Docent.


Un cop allà, cliqueu a materials de formació i accediu a Eines, on trobareu el programa Audacity a l'apartat de So digital.Us descarregueu l'arxiu audacity_1.2.4b_ca.exe i el deseu al vostre ordinador. Per instal·lar el programa, executeu-lo i seguiu les instruccions.

Com hem comentat en un paràgraf anterior, una pràctica molt interessant i que us pot servir per veure les utilitats d'aquest programa amb els alumnes, alhora que us pot servir per introduir-vos al funcionament d'aquest programa, és la que podeu trobar a la pràctica 1 del mòdul 2 del curs Les TIC i l'educació musical: