La pissarra digital i les imatges

En un món on predominen les imatges hem d'ensenyar al nostre alumnat no només a mirar, sinó també a veure-hi. Es proposa que plantegeu als nens i nenes diferents imatges vistes des de diferents perspectives.

Proposta didàctica

L'activitat la podeu generar vosaltres des de l'inici, no obstant us proposem fer-ho al revés. Primer treballar imatges ja fetes i després, amb la càmera de fotografiar, fer-ne vosaltres amb els nens i tornar-les a treballar a la pantalla.

Guió de treball

  • Presenteu diferents imatges als nens i nenes i que diguin de quin objecte els sembla que es pot tractar. Feu que es fixin en les parts de l'objecte, doneu-los pistes, etc.
  • Un cop els/les alumnes han entès i treballat unes quantes imatges, entre tots podeu proposar de fer fotografies de diferents parts de coses quotidianes de la classe o del pati.
  • Amb la càmera aneu a fer les fotografies. Les poden fer ells mateixos.
  • Torneu a la pantalla i comenteu-les tal i com heu fet amb les altres.

Aspectes importants a tenir en compte:

  • En aquesta pràctica, a més de la pantalla digital, necessitareu una càmera digital per fer fotografies.
  • Abans de començar a treballar les imatges us recomanem que us les mireu prèviament vosaltres i en féu una tria.

Altres experiències

Aquesta activitat pot durar diversos dies. Amb la pissarra digital només fareu la introducció de les imatges i del tema.
Mireu quadres de diferents autors, estudieu-ne el color, les formes… i després proposeu als mateixos alumnes fer dibuixos relacionats amb aquests quadres.