Jocs d'habilitat, jocs per pensar...

…és més útil descobrir, investigar, conjecturar, deduir… situacions que se’ns proposen diàriament que no perdre el temps fent unes activitats automàtiques que poden ser fetes per aquests éssers mecànics que tenim a l’abast i que podem aconseguir per un preu econòmic (Lluís Segarra. Matemàgica).

Els jocs per pensar són tots aquells que obliguen els nostres alumnes a descobrir, investigar, conjecturar, deduir…

De webs amb jocs d’aquest tipus, n'hi ha moltes. Tot seguit en mostrarem una petita selecció…

Vedoque

Vedoque
Vedoque infantil Web que publica jocs educatius en línia, classificats per nivells, i fitxes de treball descarregables sobre la lectoescriptura i els nombres per a la utilització a l'aula amb l'alumnat.

Hi ha alguns jocs d'aquesta web que poden resultar molt interessants per treballar amb l'alumnat, tant en l'àmbit individual com en gran grup:

Mueve la mano Joc d'habilitat,mueve la mano, que té com a objectiu exercitar i millorar les destreses i habilitats motores de l'alumnat amb el ratolí. El menú principal presenta tres propostes per aconseguir-ho: moure, clicar i arrossegar. Es tracta d'un joc motivador per la interactivitat i els sons amb què compta.

Cuenta bombillas En aquest joc de pensar, Cuenta bombillas, els menuts hauran de clicar sobre les bombetes per encendre-les, però sempre tenint en compte el nombre que se'ls indica. Un cop les han encès poden comprovar-ne el resultat. Es tracta d'una bona activitat en línia per a aquells/es alumnes que s'inicien en els nombres o que necessiten algun reforç.


Pingu

Pingu inici
En entrar a la web oficial d'en Pingu haureu de seleccionar un país tot fent tria d'una bandera.

Iniciareu el recorregut de les activitats de la web per l'opció francesa:

Livre de Coloriage Començareu a l'escola amb el Livre de Coloriage. Aquesta activitat permet a l'alumnat pintar un dibuix d'una forma fàcil i interactiva. Segons com plantegeu l'activitat, pot ser un joc d'habilitat (donant-los llibertat total en la utilització dels colors, o posant pautes de colors per pintar el dibuix) o, fins i tot, pot convertir-se en un dictat per a aquells que comencen a iniciar-se en una segona llengua o en una llengua estrangera.

Pingu jocs D'altra banda, si us decanteu per seleccionar l'apartat dels jocs, podreu triar entre tres opcions: un joc d'habilitat i reflexos, un joc de memòria amb tres nivells de dificultat i finalment un trencaclosques també amb tres nivells de dificultat sobre la base del nombre de peces.


Pingu UK
De la versió del Regne Unit, només en destacarem una de les possibilitats: watch, on trobareu algunes opcions que us permetran veure petits videoclips d'en Pingu que us podran ajudar a l'aula, mentre treballeu la llengua oral, utilitzant-los com a punt de partida per fer parlar els més menuts.

Altres webs de jocs i activitats en línia