Una aproximació a diferents dispositius TIC

L'objectiu d'aquesta pràctica és mostrar un conjunt de recursos que permetin conèixer i utilitzar els diferents dispositius TIC per tal de realitzar transferència de dades.

Els continguts que treballarem a aquesta tercera pràctica seran:

  • Utilització, funcionament i anàlisi dels diferents dispositius TIC que aporten o recullen informació mitjançant l’ordinador: càmeres, dispositius de memòria, PDAs, telèfons mòbils i interconnexió entre ordinadors.

Desenvolupament de la pràctica

Avui en dia, el ventall de dispositius TIC que permeten connectar-se amb un ordinador no para de crèixer. L'electrònica de consum és un camp d'aplicació de la tecnologia que té un gran desenvolupament.

A aquesta pràctica presentarem alguns recursos que ens podem permetre entendre el funcionament d'aquests aparells TIC i analitzar quin ús en podem fer.

MUD de tecnologia: El telèfon mòbil

El primer dispositiu que veurem serà el mòbil. Per fer-ho visitarem la MUD d'aquest tema que tenim al portal educatiu edu365.cat. La MUD El telèfon mòbil ens permet entendre que passa quan fas una trucada amb el teu telèfon mòbil i d'altres detalls tècnics sobre la telefonia cel.lular.

Portada de la MUD

Per apropar-nos al funcionament dels MP3 visitarem una altra MUD. En aquesta ocasió és tracta de Com funciona un reproductor de MP3?. Amb aquest material descobrirem les característiques més importants del format d'audio MP3 i entendrem el funcionament d'un reproductor estandar.

Portada de la MUD

MUD de tecnologia: La càmera digital

La tercera i última MUD que veurem ens porta al tema de la fotografia digital. A la MUD La càmera digital veurem quins són els principals elements que formen part d'una càmera digital i quin és el funcionament d'aquest aparell TIC.

Portada de la MUD

A l'aula podem debatre sobre la necessitat o no de ser consumidors d'aquest tipus d'aparells. També és important veure que l'electrònica de consum ens porta cap a dispositius que integrin les funcionalitat d'aparells que fins ara eren independents. Ara és normal trobar-se amb mòbils amb reproductor MP3 i ràdio i amb càmera de fotografies d'alta resolució integrada. Quin és el pas següent?

Infografias de Consumer.es Eroski

Finalment, fem una visita a la secció d'infografies de noves tecnologies de Consumer.es Eroski. A aquest espai trobareu una gran selecció de recursos que ens permetran apropar-nos d'una manera interactiva i força clara a molts dels dispositius TIC que utilitzen de dia a dia.

Secció d'infografies de noves tecnologies de Consumer.es

Informació complementària

Podeu accedir a més recursos i materials d'aula a les referències següents:

Edu3.cat


Imatges per comentar a l'aula

Flickr - Xavier Rosell