El repositori de recursos Merlí


MeRLí és el repositori de recursos digitals educatius que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya posa a disposició de tota la comunitat educativa amb l’ànim de facilitar la catalogació, difusió i cerca de materials educatius digitals.A MeRLí s’hi poden trobar, entre altres, materials de:


Per tal de fer una primera aproximació a MeRLí us enllacem el vídeo que es va elaborar amb motiu de la seva posada en producció i que ens mostra una breu descripció del cercador i dels aspectes més importants que s’hi relacionen.

En aquest moment ja s’han catalogat més de 6.200 recursos i està previst que el catàleg creixi amb nous materials i tipologies de recursos digitals i amb la incorporació d’altres nivells educatius (formació professional específica, ensenyaments d’esports, ensenyaments artístics…).

També podeu veure el vídeo de l'edu3 que ens explica què és i com funciona Merlí.

Edu3.catEls recursos digitals educatius que conté MeRLí es troben organitzats en fitxes descriptives que han estat elaborades per un grup de catalogadors. Cada fitxa correspon a un recurs digital educatiu diferent i en ella s’hi troba tota la informació relativa al recurs: autor/a, data de publicació, data de catalogació, descripció, nivell educatiu, …. Els diversos camps de descripció són d’utilitat per a cercar el recurs dins de MeRLí.
És interessant fer una navegació per Merlí i comprovar de primera mà com ens podem apropar als recursos de la nostra àrea. Us proposem dos punts de partida:


També es pot fer servir la Cerca avançada, omplint diversos camps de dades.

Què us sembla si fem una cerca determinada? Cerquem recursos per treballar el tema dels circuits elèctrics. A veure que ens ofereix Merlí… ;-)