Projecte

Aquest ha estat un curs d'introducció a la programació amb l'entorn Scratch que a hores d'ara hauríeu de conèixer força bé.

La nostra intenció en pensar aquest projecte és posar en marxa una de les raons de ser d'aquest curs. En principi, els/les mestres que l'han fet haurien de ser capaços d'utilitzar Scratch a l'aula. No cal que siguin mestres d'informàtica o tecnologia, Scratch es pot fer servir per ensenyar diverses disciplines. Només cal fer-ne un ús, diguem-ne, creatiu.

El projecte que us proposem és el següent:

Imagineu que heu de fer una hora de classe de la disciplina que habitualment impartiu (tant si és física i química, biologia o literatura catalana).

1.- Utilitzeu Scratch per fer aquesta hora de classe. La forma de fer-la la deixem al vostre criteri. La idea seria que féssiu un programa que us servís de suport, ja sigui en forma de simulació d'algun concepte, o d'il·lustració d'alguna norma, etc. Vosaltres segurament sabeu molt millor que jo en quin tema podreu fer servir Scratch

2.- Expliqueu-nos-ho amb una presentació també feta amb Scratch.

Un cop tingueu els dos programes (suport a la classe i presentació) hauríeu d'obrir un compte al repositori d'Scratch del MIT (http://scratch.mit.edu) i pujar el vostre projecte i la vostra presentació.

Per tant, l'única cosa que nosaltres necessitem per avaluar-vos és el vostre nom d'usuari al repositori d'Scratch del MIT. Amb això accedirem al vostre projecte i a la vostra presentació i podrem corregir-ho.

Es valorarà:

  • Creativitat
  • Dificultat tècnica
  • Utilització real a classe