En aquesta pràctica aprendreu que no esteu sols ni soles editant i veureu per què és un projecte col·laboratiu.

La comunitat de la Viquipèdia

La Viquipèdia té un grup de persones usuàries al darrere que es preocupen per la seva qualitat i que us poden orientar. Entre tots decideixen les polítiques del projecte, guien les persones novelles i van millorant-ne els articles.

La comunitat té un espai públic de discussió, la taverna. Podeu entrar-hi a mirar sobre quins punts s'està debatent ara mateix o per demanar ajuda si no sabeu a qui recórrer. Simplement editeu la pàgina de la taverna com qualsevol altra pàgina, escriviu el missatge, signeu i cliqueu "desa".

La discussió dels articles

Tothom pot canviar els articles i corregir errades però quan es tracta de modificacions polèmiques es considera que la redacció ha de sorgir del consens. Per això cada article té una pàgina de discussió, on les persones usuàries comenten el contingut de l'article i suggereixen millores. Si voleu canviar alguna cosa d'un tema però no us atreviu a reescriure'l o no sabeu com fer-ho, podeu deixar allà un missatge.

Les contribucions directes als articles, és a dir, les edicions, no se signen perquè cada article sorgeix d'un conjunt de persones usuàries (ja queda registrat qui fa cada aportació a l'historial, com veureu més endavant). En canvi, els missatges a les discussions sí que se signen, perquè són comentaris personals. Per signar només cal que cliqueu el botó de signar després d'escriure el text (editant un cop registrats).

Us apareixerà el vostre àlies i la data del vostre comentari. Podeu provar-ho a la pàgina de proves ara mateix.

Comunicant-nos amb altres persones usuàries

A vegades, l'ajuda general (al menú esquerre) no us serveix i necessiteu que algú un ensenyi com fer alguna cosa. O potser voleu respondre a un comentari que us hagin fet a la vostra discussió.

Per fer-ho, cal clicar l'àlies del viquipedista en qüestió, anar a la seva pàgina de discussió, deixar-hi un missatge i signar.

El proper cop que es connecti rebrà un missatge que l'alerta i us contestarà quan pugui, com si rebés un correu. Recordeu que totes les persones usuàries són voluntàries i que la seva dedicació al projecte és variable, no sempre rebreu una resposta immediata. Però precisament per aquest caràcter voluntari, la majoria estan encantades d'ajudar, així que no tingueu por de preguntar el que calgui!

Les discussions dels articles són per parlar sobre el seu contingut; les de les pàgines d'usuari/ària, per parlar entre viquipedistes.