Construïm sinergies!

Dins del projecte Escoles en Xarxa, hi tenen cabuda tres tipus d'activitats adreçades a enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat i a crear sinergies entre el professorat. També es mira d'enfortir la participació de l'alumnat mitjançant trobades virtuals i presencials entre participants de diferents centres.

La cafeteria virtual

Al mateix missatge en què us han lliurat les claus d'accés al bloc del centre, també us han donat les claus d'accés a l'espai de trobada en línia del professorat que participa al projecte: la cafeteria virtual. Tindreu, doncs, dues claus. Una col·lectiva per al centre i la publicació als blocs i una altra de personal per accedir a un espai restringit al professorat que pren part a Escoles en Xarxa.

Hi podeu accedir des de l'adreça principal (http://escolesenxarxa.vilaweb.cat/) fent clic a la pestanya 'Professorat de secundària'. La pantalla següent us demanara les dades personals d'accés.Aquest espai està concebut com un fòrum i, alhora, un contenidor de documentació rellevant per a la marxa del projecte.

La seva funció és posar en comú opinions i estratègies per a la bona marxa del projecte. És un bon lloc per fer-hi propostes i mirar la viabilitat que hi veuen els altres companys i companyes. Així mateix, és especialment indicat per iniciar contactes en vistes a intercanvis de qualsevol tipus o iniciatives de treball col·laboratiu.

El funcionament és el mateix de qualsevol fòrum: s'hi pot iniciar un debat (Debats > Crear un debat nou) o bé participar en un que ja estigui obert (Debats i cliqueu sobre el tema en què vulgueu intervenir).

A més, des de l'enllaç 'Documents', podeu accedir a diversos materials didàctics o informatius relacionats amb el projecte.

La dinamització del projecte

Escoles en Xarxa compta amb un equip de seguiment del projecte i un òrgan de coordinació des del qual es van enviant missatges al diferents participants, tant per ajudar com per encoratjar en la feina feta.

La coordinació s'encarrega tant de respondre els correus electrònics com de preparar material didàctic i actualitzar l'espai 'Tema a debat' que apareix a la pàgina principal de 'Cròniques'. Cada mes hi tindreu propostes de treball i hi seran destacades algunes aportacions.

Un Quadern Virtual per introduir l'alumnat a Escoles en Xarxa

A la biblioteca de Quaderns Virtuals en trobareu un que ajudarà el vostre alumnat a saber què és un bloc, quins són i on són els territoris de parla catalana, consells per a la praxi periodística… Es diu Enxarxa't, blocaire!. A més, com veureu més endavant, podeu integrar aquest Quadern Virtual en un entorn d'ensenyament i aprenentatge com Moodle.

Les trobades d'Escoles en Xarxa

Durant el segon trimestre de cada curs, hi ha prevista la realització de trobades tant d'alumnat com de professorat. És una bona oportunitat per conèixer en persona els altres participants del projecte i animar l'alumnat a seguir escrivint. Aquí teniu un vídeo de la primera trobada: http://www.youtube.com/watch?v=rlfEuFYzQho i un taller del de la darrera: http://www.vilaweb.tv/?video=5671

Entre tots ho farem tot!