EL CINEMA



La cultura cinematogràfica dels nostres alumnes, que té com a mitjancer el model televisiu, és plena de mancances. Això fa que bona part de les propostes d’educació cinematogràfica que ha de fer el professorat sigui molt bàsica. Per tant, tal com es planteja en l'espai sobre el cinema http://www.cinescola.info/ podem utilitzar a l'aula cinema comercial que resulti atractiu per a l'alumnat i a més que ens aporti elements de treball a l'aula. És així com podrem introduir progressivament la cultura cinematogràfica en el nostre treball docent.

Com s'afirma en cinescola, "fomentar la lectura crítica i comprensiva de la imatge; fer conèixer una història mínima i bàsica del cinema perquè l’alumnat es pugui situar millor davant la imatge cinematogràfica; difondre les quatre regles del llenguatge fílmic; contextualitzar una pel·lícula i allò que vol transmetre; gaudir del cinema; interrelacionar el currículum amb un conjunt de produccions cinematogràfiques són les vies per on, creiem, s’ha de plantejar el cinema a les aules".

Abans de plantejar les activitats, esmentar un enllaç molt important per trobar tot allò que ens pot ajudar a treballar el cinema i amb el cinema a l'educació. http://phobos.xtec.cat/audiovisuals/cinema/


Vegeu també aquest vídeo sobre el cinema a secundària:

Edu3.cat



ACTIVITAT

PER SABER-NE MÉS



- http://phobos.xtec.cat/audiovisuals/sav/?q=node/33 (El perque del cinema al centre educatiu)

- www.xtec.cat/audiovisuals/pagines/recursos/monograf/cinema/cine-1.htm (Per analitzar una pel·lícula)

- www.grupiref.org (Cinema i filosofia)

- http://www.amnistiacatalunya.org/edu//pelis/index.html (Cinema i drets humans)

- http://www.cinemaencurs.org/ (Entitat que proposa tallers de cinema als centres educatius tant a nivell de visionat com a nivell de realització)

- http://www.dracmagic.com/(Entitat que proposa formació en llenguatges audiovisuals i cinema)