Creem tasques

Si volem afegir tasques, anem a la pestanya Treball de classe, cliquem sobre el botó Crea i triem l'opció Tasca.En clicar sobre Tasca, s'obre una finestra molt semblant a la que s'obre quan volem Afegir material. Es diferencia amb la data d'entrega i la puntuació. Comencem escrivint el títol i demanant, a les instruccions, què és el que volem que faci l'alumnat.Si cliquem sobre el triangle que hi ha al costat de Tots els alumnes, s'obre un desplegable on podem triar si volem que ho vegin tots els alumnes o només els que seleccionem.És important haver convidat i fer que els alumnes acceptin entrar a la classe abans de crear materials i activitats, així a mida que anem afegint recursos i tasques ja podem anar decidint a quins alumnes van adreçats.

Si cliquem a Tema podrem triar dins de quin dels temes que hem creat abans anirà aquesta tasca. També en podrem crear un de nou o si marquem Cap tema, la tasca es veurà a la part superior de la pàgina principal sobre els temes.Decidim sobre quina quantitat valorarem la tasca o si no tindrà nota.També podem afegir data i hora d'entrega.Podem deixar l'activitat sense data d'entrega o clicant sobre el triangle negre, anar al calendari i triar el dia i hora límit per entregar-ho.Afegim els enllaços, vídeos i materials que volem afegir per tal que facin la tasca:

Aquestes icones son les que ens serviran per afegir els materials


Afegim fitxers que tenim al nostre ordinadorAquesta icona ens obre una finestra on, a part de triar arxius del meu Drive, podem arrossegar fitxers que tenim al nostre dispositiu o seleccionar els fitxers de l'ordinador.

Afegim fitxers del DriveClicant sobre aquesta podem inserir arxius que tenim desats al nostre Drive. Només cal que triem el fitxer i cliquem el botó Afegeix

Ens afegeix el document, però si cliquem sobre el triangle negre que hi ha al costat de Els alumnes poden veure el fitxer, podrem triar entre tres opcions:  • Els alumnes poden veure el fitxer: Els compartim el fitxer només de lectura. El poden veure però no el poden modificar.
  • Els alumnes poden editar el fitxer: Compartim el mateix fitxer amb drets d'edició amb tot l'alumnat. Els alumnes modifiquen el mateix fitxer entre tots.
  • Crea una còpia per a cada alumne: De forma automàtica ens fa una còpia per a cada alumne i les comparteix de forma que cada un d'ells només pot modificar la seva còpia.Afegim vídeos de YoutubeSi cliquem sobre aquesta icona podrem afegir vídeos de youtube. Se'ns obre el cercador, escrivim els termes per cercar i cliquem al botó de la lupa

A la nova finestra podem anar movent la barra de desplaçament de la dreta per anar veient tots els vídeos. Quan hem decidit el vídeo que volem afegir als materials hi cliquem a sobre. Aquest queda seleccionat amb un rectangle blau. Per acabar cliquem el botó Afegeix


Si ja tenim l'adreça del vídeo, no cal que utilitzem el cercador. A la finestra inicial cliquem a URL i enganxem l'adreça.

Afegim enllaços a pàgines webClicant sobre aquesta icona podrem afegir enllaços a pàgines web. S'obre aquesta finestra, enganxem l'adreça i cliquem a Afegeix un enllaç


Un cop acabada la tasca, ja només ens resta publicar-la. Si cliquem sobre el triangle tenim tres opcions

Si triem Publica, l'alumnat ja podrà veure la tasca. Si triem Programa ens sortirà un calendari i podrem triar el dia i hora en que els apareixerà la tasca. Si triem Desa l'esborrany, ens el desa per acabar-lo d'editar en un altre moment.