Afegim materials

A la classe que estem creant hi podem afegir vídeos de youtube, enllaços a llocs web, documents que tenim al nostre PC o documents del nostre Drive.

Si volem afegir materials, anem a la pestanya treball de classe, cliquem sobre el botó Crea i triem l'opció Material.

S'obrirà aquesta finestra on hem d'escriure el nom que li donarem a aquest material i, si volem, hi podem afegir una descripció.


Si cliquem sobre el triangle que hi ha al costat de Tots els alumnes, s'obre un desplegable on podem triar si volem que ho vegin tots els alumnes o només els que seleccionem.


És important haver convidat i fer que els alumnes acceptin entrar a la classe abans de crear materials i activitats, així a mida que anem afegint recursos i tasques ja podem anar decidint a quins alumnes van adreçats.

Si cliquem a Tema podrem triar dins de quin dels temes que hem creat abans anirà aquest recurs. També en podrem crear un de nou o si marquem Cap tema , el recurs es veurà a la part superior de la pàgina principal, sobre els temes. I per tant serà un recurs útil i accessible per a tota la classe.


Aquestes icones son les que ens serviran per afegir els materials.


Afegim fitxers que tenim al nostre ordinadorAquesta icona ens obre una finestra on, a part de triar arxius del meu Drive, podem arrossegar fitxers que tenim al nostre dispositiu o seleccionar els fitxers de l'ordinador

Afegim fitxers del DriveClicant sobre aquesta icona podem inserir arxius que tenim desats al nostre Drive

Només cal que triem el fitxer i cliquem el botó Afegeix

Afegim vídeos de YoutubeSi cliquem sobre aquesta icona podrem afegir vídeos de youtube. Se'ns obre el cercador, escrivim els termes per cercar i cliquem al botó de la lupa

A la nova finestra podem anar movent la barra de desplaçament de la dreta per anar veient tots els vídeos. Quan hem decidit el vídeo que volem afegir als materials hi cliquem a sobre. Aquest queda seleccionat amb un rectangle blau. Per acabar cliquem el botó Afegeix.


Si ja tenim l'adreça del vídeo, no cal que utilitzem el cercador. A la finestra inicial cliquem a URL i enganxem l'adreça.

Afegim enllaços a pàgines webClicant sobre aquesta icona podrem afegir enllaços a pàgines web. S'obre aquesta finestra, enganxem l'adreça i cliquem a Afegeix un enllaç


Un cop ja hem triat l'arxiu, vídeo o enllaç encara podem triar entre clicar el botó publicar, amb la qual cosa ja es publicaria el material o clicar sobre el triangleSi cliquem sobre el triangle ens apareixen aquestes opcionsSi triem publica, els alumnes ja podran veure el material. Si triem programa ens sortirà un calendari i podrem triar el dia i hora en que apareixerà el material als alumnes. Si triem desa l'esborrany, ens el desa per acabar-lo d'editar en un altre moment.