Edició de vídeo: WeVideo

Treballar al núvol amb vídeo també és possible, tot i que fer-ho de manera gratuïta té algunes limitacions. WeVideo és una eina col·laborativa per poder editar vídeo que disposa de les funcions elementals i d'alguna funció avançada.

Les principals limitacions de la versió gratuïta són: només es poden publicar 5 minuts de vídeo al mes, en publicar un vídeo apareix a la banda superior dreta el logo de WeVideo i no tenim accés a funcions avançades (Chroma,enregistrament de pantalla, llibreries de vídeos i de cançons, possibilitat de fer edició col·laborativa, etc).

Tot i això, un centre pot combinar les dues versions. Pot comprar algunes llicències (sobre un preu de 5€/any) i assignar-les a determinats alumnes quan les necessitin. Si una alumne que ha utilitzat la llicència per crear vídeos se li treu la llicència, no perd res del que ha fet. Simplement se li apliquen les restriccions a tot el que faci en endavant.

Funcionament

En la versió gratuïta, només cal iniciar sessió, acceptar els permisos i començar a editar un vídeo.

En la versió premium, cal començar creant un projecte. Un projecte és un conjunt d'edicions. Quan es fan vídeos una mica llargs, tipus pel·lícules o curtmetratges, es divideixen en escenes. Cada escena s'edita per separat, però totes formen un sol projecte. La part col·laborativa de WeVideo permet que diversos usuaris treballin sobre un mateix projecte, tot i que en el mateix moment només un usuari pot estar fent l'edició d'una determinada escena.

Un cop dins l'edició d'un vídeo, la pantalla és molt similar a altres editors de vídeo.

Com en qualsevol editor, primer caldrà pujar els vídeos i després arrossegar-los a les pistes.

A partir d'aquí,podrem tallar els vídeos, afegir música, transicions, etc.

A més, fent doble clic a qualsevol vídeo que haguem arrossegat a les pistes, podrem accedir a canviar algunes propietats (mida, posició, angle, animació, contrast, etc.)

Quan tota l'edició estigui acabada, només caldrà Finalitzar el vídeo. En la versió gratuïta només es pot exportar a 480p i s'inserirà el logo de WeVideo.