Realitat Virtual: Tour Creator

La realitat virtual cada cop va agafant més força. Permetre que els alumnes es submergeixin en llocs on no han estat o que dissenyin aquests llocs té un gran potencial educatiu.

Tour creator permet dissenyar un itinerari per llocs virtuals. Només cal seleccionar fotografies en 360º (pròpies o de Google Street View), afegir descripcions, imatges complementàries i una veu per fer una narració. Si es disposa d'ulleres de realitat virtual es podrà veure de forma més realista. Si no es disposen, es podrà seguir l'itinerari en pantalla.

Si sou un centre de Primària, segurament haureu d'habilitar el servei. Aquesta és una feina que haurà de fer l'administrador de la consola de GSuite. Haureu d'anar a Aplicaciones > Servicios adicionales de Google i activar Tour Creator.

Exemple de tour

Per familiaritzar-se amb l'eina, és bo veure'n algun exemple. En el següent enllaç hi ha un exemple amb 7 meravelles del món. Hi ha 7 fotografies (escenes les anomena Tour Creator) i en cada una hi ha alguns punt d'informació.

Creació d'un tour

A la pàgina inicial del Tour Creatorhem de prémer el botó GET STARTED. A continuació, +New tour.

Primer de tot se'ns demana un títol pel tour, una categoria i alguna imatge de portada.

Caldrà afegir una primera fotografia en 360º. Ens apareix Google maps a l'esquerra i podem situar l'homenet de l'Street View on vulguem per trobar la imatge exacte que ens interessa.

Un cop afegida la imatge, ens apareix la pantalla per configurar-la. En aquesta pantalla podem fer 4 accions.

  1. Assignar un títol a l'escena.
  2. Rotar la fotografia i fixar la vista inicial que tindrà.
  3. Afegir punts d'interès dins de la fotografia, amb una petita descripció,una imatge i una veu explicant el punt.
  4. Afegir so d'ambient i una veu fent una narració de l'escena.

Quan haguem acabat de configurar l'escena, podem afegir una nova escena i repetir el procés de configuració.

Publicació d'un tour

Un cop afegides i configurades totes les escenes, només caldrà publica el tour amb el botó PUBLISH.

Aquesta publicació podrà ser pública per a tothom (qualsevol persona d'internet la podrà trobar i la podrà veure) o podrà ser OCULTA (Unlisted) i només la podran veure les persones que en tinguin l'enllaç.

Un cop publicat, ens apareixerà l'enllaç i podrem veure el resultat final. Si aquest enllaç el posem en un telèfon mòbil amb ulleres de realitat virtual, veurem les fotografies com si hi fóssim. Per poder passar d'escena serà necessari tenir ulleres que incorporen un botó de selecció.