Editor de fotografies: Photopea

Photopea és un editor d'imatges completament al núvol. Si coneixeu GIMP o Photoshop, no tindreu cap problema en utilitzar-lo. A més, permet importar i exportar projecte d'aquests dos programes.

És gratuït i, per aquest motiu, a la banda dreta de la pantalla hi apareixen anuncis.

Integració amb Google Drive

L'editor es pot utilitzar sense cap usuari, però caldrà descarregar el projecte cada vegada per no perdre la feina. Si s'utilitza un usuari de Google (ja sigui XTEC o gmail), podrem anar desant el projecte a la nostra unitat del Drive. Per fer-ho, caldrà connectar Photopea amb Google Drive.

Cal anar al Drive i triar l'opció NOU, Més aplicacions, Connecta més aplicacions.

Un cop acceptats els permisos, les aplicacions quedaran connectades.

Sempre que vulguem editar alguna imatge, caldrà anar al Drive, triar la imatge i utilitzar el botó dret per obrir-la amb Photopea.

S'obrirà l'editor Photopea, però amb una opció nova habilitada, la de desar a Google Drive.

Aquesta opció desa la imatge en el mateix format en que estava. Si la imatge era PNG, desa la imatge en PNG i perdem la informació de les diferents capes que haguem pogut crear.

Si volem tenir desar el projecte sencer (i no només la imatge resultant),haurem de fer un pas més.Primer caldrà obrir Photopea i crear el projecte. Després caldrà desar-lo al nostre ordinador en format PSD. Després caldrà pujar-los al Drive. I, finalment, caldrà obrir-lo amb el botó dret amb Photopea. Com que el que hem obert és una fitxer de projecte (PSD), quan desem es desarà tot el projecte.