Configurem el Sites

Canviem el nom del Sites

Per defecte el nom del nostre primer sites serà Lloc Web sense Títol. Cliquem a sobre i escrivim el nom que li volem donarEscrivim el títol de la pàgina de la portada

Hem de diferenciar entre el nom del web i el títol de la pàgina de la portada. Un cop canviat el nom del web canviarem el títol de la portada
Si cliquem sobre el títol podrem canviar el nom el tipus de text, la justificació i li podem inserir un enllaç.

Triem el tipus de capçalera

Si posem el cursor sobre el fons de la capçalera ens apareixen dos botons. Premem sobre Tipus de CapçaleraPodrem triar entre aquestes quatre possibilitats. Proveu-les totes i decidiu la que us va millor pel vostre web:

\\

Canviem la imatge de la capçalera

Si tornem a clicar sobre el fons de la capçalera ens tornen a aparèxer els dos botons. Ara clicarem sobre Canvia la ImatgeEns apareixen dues opcionsSi triem penja se'ns obrirà una finestra per buscar a quina carpeta del nostre dispsitiu temim la imatge. Si cliquem a Selecciona se'ns obrirà aquesta finestra on podrem triar imatges de la galeria de Google Sites, afegir una imatge enganxant la URL, fer servir el cercador d'imatges de Google o buscar-ne una al nostre Google fotos o al nostre DriveUn cop jhem canviat la imatge, a la part inferior dreta de la capçalera ens apareix una icona que ens permet ajustar la lletra i la imatge per tal de facilitar la lectura.


Inserim un logotip

Si posem el cursor a la part superior esquerra de la capçalera ens apareix la possibilitat d'afegir un logotip.Si cliquem a sobre ens surten les mateixes posibilitats que quan hem volgut canviar la imatge de fons de la capçalera. El funcionament és el mateix que ja hem vist al canviar la imatge de la capçalera.Un cop triada la imatge, ens demana quin fons hi volem posar. Per defecte ens surt un rectangle blanc a sobre de la capçalera. Si el volem integrar a la capçalera podem triar transparent.

Canviem la configuració de la navegació

El que s'explica en aquest apartat només funcionarà si hem creat una altra pàgina dins el sites.

Per defecte quan creem un sites i ja hi tenim més d'una pàgina, el menú de navegació ens apareix a la part superior d'aquest. Si tornem a posar el cursor a la part superior esquerra de la capçalera veiem que també ens apareix la icona d'un engranatge. Cliquem sobre l'engranatgeEns apareix una finestra amb dues possibilitats. Provem de canviar a navegació lateralEns apareix un símbol de menú i quan cliquem es desplega el menú de la pàgina.