Compte! Quan creeu una tasca amb un formulari d'autoavaluació, no afegiu cap altre document o enllaç perquè llavors aquest deixa de funcionar i el botó d'importació de notes no apareix.

Formularis

Habitualment associem els formularis amb recollida de dades. Molts docents ja els utilitzen com a recurs: examens, comprensió lectora, tests de gramàtica, listenings, càlcul, visites a museus, fins i tot comprensió de contes a Educació Infantil. Veieu-ne alguns exemples:

Les set cabretes
Educació viària (Autocorrectiu)
Comprensió lectora
Prova de català
Funcions (Autocorrectiu)
Resolució de conflictes (Tutoria)

Els formularis de Google ens permeten utilitzar imatges tant al plantejar les preguntes com a les respostes. Això ens possibilita utilitzar aquests formularis amb nens que encara no saben llegir. També ens donen la possibilitat de ser autocorrectius, cosa que fa que l'alumne només acabar el formulari pugui saber la nota que ha tret, a quines preguntes s'ha equivocat i quines eren les respostes correctes.

A aquest vídeo podeu veure com fer un formulari i com fer que sigui autocorrectiu.

A part de les preguntes de text, selecció múltiple i quadres de verificació que hem vist al vídeo, també n'hi podem afegir d'altres tipus: Desplegable, escala lineal, graelles, data i hora. També tenim la possibilitat de demanar que ens afegeixin un fitxer: De forma automàtica crearà una carpeta al nostre Drive on es desaran tots els fitxes que afegeixin al formulari. Només podran afegir fitxers els usuaris que tinguin l'adreça del mateix domini que el correu amb el que hem creat el formulari.

Podem fer que un formulari tingui diferents seccions i que segons la resposta a una pregunta es passi a la següent secció o no

Quan arribem a la pregunta que condicionarà el pas a la següent secció, cliquem a afegeix una secciódesprés de la darrera pregunta ens crearà la nova secció a la que haurem de posar nom i afegir les preguntes, textos, imatges, vídeos… Per defecte està configurat perquè passi a la següent secció de forma directa i sense cap condicióSi activem la pregunta que ha de condicionar el canvi de secció, veiem tres punts el vertical. Cliquem a sobre

-

Al menú que apareix cliquem a Ves a la secció segons la respostaVeiem que al costat de cada resposta possible apareix la instrucció ves a la secció següent i un triangle per obrir un desplegable. Cliquem sobre el triangle de l'opció Si


Veiem un menú amb tot d'opcions. En aquest cas triarem ves a la Secció 2(Ludificació). Així quan omplen el formulari si diuen que els interessa el tema de la ludificació se'ls obrirà la segona secció on hi ha tot de preguntes sobre aquest tema.A la resposta No, farem el mateix però triarem la opció envia el formulari. Aixi ja no els sortiran les preguntes sobre ludificació perque han dit que no els interessa el tema.