Google Calendar

A part de l'agenda personal de professors i alumnes, a molts centres li donen altres usos al google Calendar:

Agenda d'aula

Podem crear un calendar per la nostra Aula, compartir-lo amb drets de lectura amb tots els nostres alumnes i amb dret d'edició amb els alumnes als que donarem el càrrec de l'agenda i que hauran d'anar afegint dates d'examens, entrega de treballs, sortides…. .

Anem a les nostres aplicacions i cliquem sobre calendar.Quan s'obre el calendari cliquem al signe + per afegir-ne unAl menú que s'obre triem Calendari nou.Escrivim el nom del calendari i cliquem a CREA UN CALENDARIVeiem al llistat dels nostres calendaris que ja ens ha creat el calendari de l'aula. Posem el cursor a sobre i cliquem sobre els tres puntsCliquem sobre configuració i compartirAnem baixant fins trobar el rectangle: Comparteix amb persones concretes i cliquem a AFEGEIX PERSONESEn lloc d'anar escrivint les adreces dels nostres alumnes un a un, escrivim l'adreça del grup classe i ja ens afegirà tots els alumnes. Cliquem el botó enviaVeiem que els alumnes només poden veure la informació dels esdevenimentsCom que volem que un o dos alumnes puguin afegir els esdeveniments, repetirem el procés d'afegir persones per afegir els alumnes encarregats però els canviarem els permisosi els permetrem fer canvis als esdevenimentsQuan els alumnes obrin el calendar ja podran veure el calendari de l'aula.L'alumne que té el càrrec de calendari, podrà crear i editar esdeveniments i haurà de decidir si els crea pel seu calendari particular o pel calendari d'aula.

Aquest calendari el podem afegir a la categoria del nostre curs que tenim al Nodes del nostre Centre utilitzant un giny de calendari

Reserva d'espais i recursos

Sovint ens trobem centres on hi ha un carro de portàtils, una càmera de vídeo o simplement aules que es poden reservar. En lloc d'omplir la típica graella de paper podrem reservar-los i consultar les reserves des del Calendari. Per tant, ho podrem fer des de qualsevol lloc i a qualsevol hora.

Per poder utilitzar calendar per fer reserves d'espais i recursos al nostre centre, cal que l'administrador de la Consola de GSuite del centre defineixi aquests recursos