Abans de demanar Workspace cal que disposem d'un domini.

Què és un domini? És el nom únic i exclussiu que utilitzarà un centre per crear els comptes de correu dels seus usuaris i pel seu lloc web. Exemples: xtec.cat; eoiosona.cat; escolaolivar.cat; zerbaixbergueda.cat; insbadiaimargarit.cat

Des de Google ens donen la possibilitat de comprar-lo, però no ofereixen dominis .cat. Hi ha moltes empreses que ens ofereixen aquest servei. Hem d'entrar al web de l'empresa, comprovar que el domini que volem utilitzar està disponible i anar seguint tots els passos per comprar-lo.

Podeu consultar aquesta comparativa:

https://domini.cat/comparativa-de-preus/

Alguns consells abans de comprar el domini:

  • No creeu un domini molt llarg. Imagineu-vos adreces del tipus: nomcognom@ escolamarededeudelsoldelpont.cat
  • Busqueu una empresa que us permeti pagar amb domiciliació bancària.
  • Quan ompliu el formulari us demanarà un usuari administrador i una contrasenya. Anoteu-los. Més endavant els necessitareu.

Els tutorials que utilitzarem per explicar les accions que hem de fer al domini, estan fets a partir d'un domini comprat a cdmon.com. Si compreu el domini a una altra empresa, la consola d'admninistració del domini serà diferent i és possible que us hagueu de posar en contacte amb el servei de suport de l'empresa on heu comprat el domini per assessorar-vos sobre com fer els canvis necessaris.