Començar a treballar

En primer lloc, cal fotografiar el treball de l’alumne des de diferents punts de vista. S’ha de tenir en compte que és necessari que l’objecte tingui una referència a la base per ajudar al programa a calcular les 3D. En aquest cas hem utilitzat un diari.

Cal recordar que és important que la figura estigui quieta en tot moment: ens hem de moure nosaltres, no la figura. Fem entre 70 i 150 fotos, donant voltes a la figura i pujant a poc a poc, intentant fotografiar la figura en tots els angles possibles. En cas de dubte, és millor passar-nos de fotografies que quedar-nos curts, ja que sempre som a temps d’esborrar-les.

També cal remarcar que la il·luminació ha de ser el més uniforme possible: cal evitar contrastos excessius de llum. Aquí mostrem les fotografies d’una figura. En total es van fer 70 fotografies.

Foto 023

Ara instal·larem el programa al nostre PC. Aneu a la pàgina web: https://www.autodesk.com/products/recap/free-trial#0 i baixeu el programa. Tan sols heu de registrar-vos. Hi ha una versió per a professors i estudiants gratuïta per tres anys, però nosaltres utilitzarem la versió trial de 30 dies, més que suficient per escanejar totes les figures que necessitem per fer l’exercici a l’aula.

Foto 024

El procés d’instal·lació és força senzill. Accepteu els termes dues vegades.

Foto 025

Confirmeu que teniu prou espai al disc dur (necessiteu quasi 5 GB). En tot cas, a nosaltres sols ens interessa el programa Autodesk ReCap Photo. No cal marcar els dos.

Foto 026

I un poc de paciència. En tenir el programa instal·lat cal registrar-se. És important perquè tindreu les vostres figures en el núvol.