Exportar el fitxer

Una vegada ja teniu la figura retocada, és hora de passar-la al vostre ordinador. Per això heu d’exportar-la. Aneu al menú Export Model, a baix de tot. Podreu exportar una foto, un vídeo o la figura, que és el que ens interessa.

Nota: val la pena fer algun vídeo de la figura. Té opcions prou curioses.

Foto 043

Per ara aneu a la part QuickExport, i deixeu l’Advanced per a més endavant.

Foto 044

Aquí sí que heu de tenir clar què voleu fer de la vostra figura.

Si voleu fer realitat augmentada, el millor és el format .OBJ i amb qualitat Low, ja que la figura ocuparà menys i tindreu menys problemes en visualitzar-la en dispositius mòbils.

Si voleu imprimir-la, el millor és el format .STL i amb màxima qualitat, ja que per imprimir no ens importa la mida del fitxer i sí que importa, i molt, la qualitat final. Si voleu imprimir la figura, aquest programa també busca i tapa forats i permet simplificar triangles. De tota manera, per a imprimir utilitzareu un programa com ara Cura, i també ho podreu fer allí.

Si voleu fer animació en 3D, el format que menys problemes dona en qüestió de compatibilitat és l’OBJ, però el millor és buscar en el menú a veure si es troba l’extensió concreta del programa que utilitzareu per fer animació, com per exemple .3DS (3dStudio). En tot cas heu de passar a l’apartat Advanced per buscar l’extensió més compatible amb el programari d’animació. Respecte a la qualitat, quan més gran sigui la figura, més ordinador es necessitarà.

Vigileu també que us demanarà una carpeta on guardar els fitxer. Compte!

Foto 045

Important: en sortir del programa us demanarà si voleu guardar els canvis. Aquests canvis sols afecten la figura del núvol. És a dir, si no guardeu els canvis, la figura del núvol quedarà com al principi. Però això no afecta la figura que heu exportat i que ja teniu al vostre ordinador.

En altres paraules, podeu tenir en el núvol la figura sense retocar i baixar a l’ordinador la figura retocada.

Foto 046

I ja teniu l’arxiu a la vostra carpeta. Ara ja podeu utilitzar-lo per fer realitat augmentada amb ell.

A mesura que aneu fent diferents figures, aquestes es van guardant en el Cloud Drive del programa, de manera que sempre podeu accedir a elles des de qualsevol ordinador. Partim de la darrera pantalla que teníeu quan vau exportar el treball al vostre ordinador. Ara ja podeu prémer Dashboard, a dalt a l’esquerra, i aneu a la pantalla principal.

Foto 047

Ara podeu veure que a l’apartat del mig, My Computer, podeu obrir figures que teniu en el vostre ordinador.

Foto 048

A la part de baix, es poden veure les figures que teniu en el vostre Cloud Drive. Si premeu el botó Browse 360 autodesk.com obrireu una finestra amb el nostre navegador com aquesta, on podreu veure tot el que teniu el Cloud Drive. I, per descomptat, ho podreu baixar tot.

Foto 049