Paleta d'estris

La paleta o barra d'estris està disponible en els modes: Tauler, Web i Mostra l'escriptori. Facilita les eines més usuals en qualsevol d'aquests tres modes.

La paleta d'estris, per defecte, surt a la part inferior de la pàgina. Es pot desplaçar simplement arrossegant-la amb el ratolí. També es pot col.locar verticalment. Per fer-ho cal anar al menú: Open Sankoré | Preferències

Utilitats que presenta:

L'eina selecciona permet modificar els objectes de la pàgina: eliminar-los, redimensionar-los, duplicar-los, etc.
Quan es preparen les activitats és l'eina que més s'utilitza. Per moure i dimensionar l'objecte, cal prèviament seleccionar-lo, posant el punter a qualsevol punt del marc de la selecció.
Aquesta opció és la que cal triar per al treball a l'aula amb els alumnes. Amb aquesta opció seleccionada s'evita que els objectes de la pàgina s'editin i es puguin produir canvis no desitjables.
Amb aquesta eina es pot seleccionar qualsevol quadrat de la pantalla i afegir-lo com a objecte nou. Una vegada s'ha fet la selecció apareix aquesta imatge a la pantalla amb les opcions d'afegeix: a la pàgina actual, a una pàgina nova o a la biblioteca.
Aquests colors bàsics es poden modificar. Per fer-ho cal anar al menú: Open-Sankoré - Preferències - Bolígraf
Per canviar-los cal anar fent clic a sobre de cadascun.
Els colors es poden triar de forma independent si és per treballar sobre el fons blanc o negre. Si es vol escriure amb altres colors cal utilitzar l'eina: Nuancier, que disposa de tota la gama de colors. Per activar-la heu d'anar a Biblioteca - Aplicacions Biblioteca - Aplicacions.
El marcador es pot utilitzar per ressaltar paraules ja que presenta un grau d'opacitat. Els colors disponibles estan a la barra principal. Amb el marcador no es pot fer servir la gama de colors de l'eina Nuancier.
Els colors bàsics també es poden canviar a: Open-Sankoré - Preferències - Marcador.En aquest cas també es pot modificar l'opacitat del traç. En aquest mateix menú es pot modificar el gruix dels tres estils que per defecte presenta el programa.
L'esborrador esborra les anotacions fetes amb el llapis, el marcador o la línia.
Per defecte presenta tres mides diferents que es poden seleccionar amb la icona de la barra principal.
Per eliminar els objectes o el text de la pàgina, una vegada estigui seleccionat es fa un clic a sobre de la X del marc que presenten. La icona situada a la barra principal permet eliminar blocs d'elements de la pàgina. Si es manté un clic a sobre d'ella presenta aquest menú amb les quatre opcions disponibles.Cal tenir present que la última opció triada és la que queda seleccionada.
El vídeo mostra les possibilitats d'acció que presenta l'eina text
A part de les possibilitats que presenta l'eina de text mostrades anteriorment, aquesta altra icona de text permet escriure text enriquit