Madmagz


Disponible a https://madmagz.com/

Madgaz és un lloc web que permet crear revistes en format digital o en paper. Un cop s’accedeix a la pàgina, es demana registre. Un cop registrats, el programa dona la opció d’escollir quin tipus de revista es vol. N’hi ha una de gratuïta i la resta són de pagament (amb més prestacions que la versió gratuïta).

Aquest breu tutorial explica la versió gratuïta. Així doncs, cliqueu Choose al tipus de revista Modern.

A la part lateral esquerra de la pantalla hi ha el tipus de pàgina que es vol publicar. Aquestes vénen predissenyades i no es pot modificar el format, però sí es pot editar el text i canviar les imatges.

Per començar a editar la revista, comenceu per la portada. Per fer-ho, cal clicar sobre la opció Cover, seleccionar la imatge que hi ha per defecte i clicar Validate a la part inferior dreta.

A continuació apareixerà la imatge de portada predissenyada. Des d’aquí es podrà modificar tota la portada:

Es pot canviar el tipus de lletra, la mida i el color. Per canviar la imatge, només cal clicar sobre la imatge i seleccionar la imatge que es vulgui. Podeu escollir-ne una que tingueu emmagatzemada a l’ordinador o bé buscar-ne una a Internet:

Un cop escollida la imatge, el programa dona l'opció de poder centrar la imatge. Per fer-ho només cal que arrossegueu la imatge dins el marc que ve predefinit.

Un cop finalitzat cliqueu Validate.

Per poder afegir més pàgines, sense sortir de la pàgina que s’està editant, cliqueu l’opció per tornar a les opcions de pàgines a editar:

Veureu les diferents pàgines que heu editat. Per poder-ne afegir més, cliqueu la icona d’afegir pàgina:

Podreu afegir tantes pàgines com vulgueu, però han de ser múltiples de 4 perquè sinó, a l’hora de publicar la revista, us apareixerà un missatge com aquest:

Per editar una pàgina, escolliu la plantilla que vulgueu, i només us queda canviar el text i les imatges. Per fer-ho, només cal col·locar-se a sobre del text que es vol canviar o de la imatge i fer el canvi.

Un cop tingueu la revista a punt de publicar, cliqueu a la part inferior dreta de la pantalla l’opció Publish.

En la següent pantalla, el programa demana que afegiu un títol, un concepte i una descripció. En aquesta mateixa pantalla el programa ofereix la URL de la pàgina de la revista per poder-la compartir. Només cal copiar-la.

Si es vol obtenir el codi Embed de la pàgina per a poder-la inserir al blog, cliqueu l'opció Share my magazine.

Per a poder-lo inserir, cal copiar tot el codi i enganxar-lo a l’article del blog en format HTML.