App KineMaster


Per Android i iOS

KineMaster és una app gratuïta per a Android i iOS (només per a Iphone i Ipad). És una eina d’edició de vídeo que combina una interfície còmode amb una estructura senzilla d’utilitzar. Presenta un gran ventall de prestacions i molta potencia per a crear els vídeos que es vulguin editar.

Utilitzar KineMaster és molt senzill: només cal escollir el contingut multimèdia que es vulgui afegir al vídeo, tenint clar en quin ordre es vol mostrar i posar-li un títol final. A partir d’aquí, les múltiples opcions que presenta l’aplicació permet editar vídeos amb un grau d’elaboració més alt.

Amb aquesta aplicació es poden editar vídeos directament des de la línia del temps afegint diferents tipus de transicions entre els fragments del vídeo (siguin fotografies o vídeos), afegir blocs de text o subtítols i utilitzar la tècnica del Croma (en aquest cas, ha de ser un vídeo i s'ha de posar a la segona línia del temps. la primera serà el fons d'imatge fixa o vídeo).

En acabar, es podran guardar els projectes a la memòria del dispositiu mòbil o tauleta en diferents qualitats d’imatge (FHD, HD, SD i en baixa qualitat). A més, es pot publicar el vídeo en diferents xarxes socials.

Es pot descarregar l’aplicació des de Google Play Kinemaster i de la App Store Kinemaster

Per poder crear un vídeo amb KineMaster, cal seguir els passos següents:

1. Obriu l'aplicació.

2. Premeu l'opció Projecte buit.

3. Per començar a editar el vídeo, cliqueu Mitjans, escolliu la imatge que serà el fons i premeu la icona de vist.

La imatge apareixerà en petit i repetides vegades a la part inferior de la pantalla. Es pot fer tan llarg o curt com es vulgui: només cal lliscar els dits sobre ajuntant-los o separant-los.

4. Per afegir un vídeo on hi hagi l'efecte croma, cliqueu Capes | Mitjans, escolliu el vídeo i cliqueu vist.

Es col·locarà el vídeo en la segona línia del temps. Recordeu que per a l'efecte croma el vídeo ha de ser enregistrat davant d’una pantalla preferentment verda (o un color sòlid). En pantalla apareix en un quadrat amb una línia discontínua. Aquesta es pot fer gran o petita fent lliscar els dits sobre el requadre.

Per seleccionar qualsevol capa de la línia del temps cal clicar-la. Un cop seleccionada apareixerà en un requadre groc.

Les capes s’han de posar en línia a l'inici per veure l'efecte desitjat. Per fer-ho, cliqueu sobre la capa que es vulgui desplaçar i s'ha de fer coincidir amb l’inici de les imatges de fons.

5. Per habilitar l'efecte croma, seleccionar el vídeo. A la columna de la dreta, Inserció imatge | Habilitar | Color Clau (el color més semblants al color de fons) i cliqueu vist.

Cal anar jugant amb els valors (en %) fins a trobar la transparència adient de la imatge del vídeo. S'ha d'eliminar el color verd (o el color del croma) del fons de la imatge. Quan la imatge sigui nítida, cliqueu vist.

6. Per afegir àudio, cal afegir una nova capa. A la pantalla inicial, anar a Àudio, seleccioneu una música | + | vist. La pista d’àudio apareixerà com una nova capa sota de la del vídeo.

7. L’aplicació permet afegir altres capes diferents a àudios, vídeos i imatges. Al comandament Capes es despleguen diferents opcions:

  • Mitjans: afegir imatges o vídeos
  • Efectes: afegir efectes d’imatge i vídeo (en vénen tres per defecte però se’n poden adquirir més)
  • Superposar: afegir adhesius predissenyats
  • Text: afegir text
  • Handwriting: afegir una línia dibuixada a mà alçada

En totes aquestes opcions es pot configurar l’animació, retallar, rotar… en definitiva, editar. De la mateixa manera que en les altres capes, aquesta línia apareix, en aquest cas en vermell, a la part inferior de la imatge i es pot desplaçar, eliminar, expandir o retallar.

8. Un cop acabat el vídeo, per poder-lo reproduir, cliqueu sobre la icona play de la part lateral dreta de la pantalla.

9. Per guardar el projecte (i com és la versió gratuïta), aneu a Compartir | Desar el vídeo a la galeria | No, gràcies, desar amb marca d’aigua. Finalment, cal escollir amb quina qualitat es vol emmagatzemar (FHD, HD, SD, Qualitat baixa). A la versió gratuïta només es permet utilitzar vídeos amb una resolució de fins a 720 píxels.

10. El vídeo s’exportarà. Finalment cliqueu D’acord i podreu trobar el vostre projecte acabat a la galeria del dispositiu.