Cançons, endevinalles, poemes…


A qui va adreçat

Aquesta proposta no té franja determinada d’edat. Com veureu pot ser una activitat molt senzilla o molt complexa. Es pot fer amb alumnat d’educació infantil, de primària i d’ESO.

Estudi/lloc on enregistrem…

Si disposem d’estudi de ràdio, aquest serà la millor opció. Si no en tenim ho farem a un espai del centre, el més allunyat possible de fonts de soroll. En tots els casos farem la tasca en un moment en que la resta d’alumnat estiguin a les aules fent classe, per tal de minimitzar sons aliens a la nostra feina.

Material

  • Un dispositiu per a fer l’ enregistrament que pot ser telèfon, tauleta, ordinador amb micròfon…
  • Un ordinador amb el programa Audacity instal·lat.
  • Si disposem d’una taula de mescles i diversos micròfons, podrem fer tot l’ enregistrament com si fos en directe, minimitzant la posterior edició.
  • Serà depenent del material amb què comptem, que decidirem com fer la tasca.

Breu descripció

Quan els nens i nenes aprenen cançons, endevinalles, poemes… en podem fer l’enregistrament i pujar-lo al bloc de l’aula. La mestra pot enregistrar la seva veu cantant les cançons, dient les endevinalles o recitant els poemes, de manera que quan a les aules facin racons, els nens i nenes ho puguin escoltar.

Aquest enregistrament pot ser des de només la veu de la mestra, fins a un arxiu de so on apareguin veus de diferents nens i nenes, efectes sonors, música…