Spreaker Studio


Disponible:

Valoració al Toolbox https://toolbox.mobileworldcapital.com/app/spreaker-studio-2/777

Spreaker Studio és una aplicació que permet emetre en directe l’àudio així com gravar-lo en local per a una posterior emissió, podent aturar i reprendre els talls en tot moment, permetent la inserció d’un àudio addicional a la pista de veu que s’està enregistrant. Així, serà possible crear una playlist de cançons que es podran llançar en qualsevol moment des de la pròpia interfície del programa, incloent-hi fins i tot un mesclador de dues pistes i un panell amb accessos ràpids a petits efectes de so, alguns dels quals vénen predefinits.

Per accedir a l’aplicació es demana registre. Es pot accedir des del compte de Facebook, Twitter, Google o des d’un registre de l’aplicació Log in with Spreaker.

Com en la majoria de les aplicacions, es demana que s’acceptin els permisos pertinents:

Un cop hàgiu creat el compte i acceptat els permisos accedireu a la interfície principal del programa.

A la part superior esquerra, apareix un cercle amb la figura d’una persona en color blau. Podreu accedir al vostre perfil i configurar-lo en funció dels interessos de cada usuari.

A la part inferior esquerra de la interfície inicial, apareix el menú d’opcions:

Per enregistrar un àudio, cal clicar la opció Rec i accediu a la pantalla de gravació. La pantalla de gestió de gravacions és la següent:

Abans de començar a enregistrar l’àudio, cal veure en quin estat està el micròfon. Aquest pot estar en mode On, pel que un cop es pitgi el Rec gravarà contínuament:

Si el micròfon està en mode Off, quan es vulgui enregistrar caldrà mantenir premut el botó Push to talk. Aquesta opció permet controlar què es grava i en quin moment. L’àudio s’anirà afegint un darrere l’altre sense crear pistes noves.

En ambdós casos, quan el micròfon està encès apareix il·luminada la freqüència de gravació. Per configurar el micròfon, cal prémer la icona de l’aneguet. Aquesta ve definida, però es pot regular clicant On a l’opció Auto Ducking.

Quan es clica la icona Rec, l’aplicació pregunta si es vol fer un enregistrament en directe (Live) a través del xat, o bé fer-ho fora de línia (OffLine) per emmagatzemar l’enregistrament al dispositiu mòbil o la tauleta. En el cas educatiu és preferible fer-ho des de l’opció OffLine.

A l’hora d’enregistrar un àudio, cal definir primer si es vol o no afegir una o dues pistes d’àudio que sonin per sota de la veu enregistrada. Si es vol fer, cal clicar la icona + Afegir pista d’àudio de la pantalla inicial de gravació i escollir una pista que estigui emmagatzemada al dispositiu. El volum d’aquestes pistes es regula amb els mescladors de pistes, de tal manera que, per exemple, es pot començar l’enregistrament amb una música i quan es comença a parlar aquesta es baixa de volum perquè faci d’acompanyament a la veu parlada. Per fer-ho, només cal moure la rodoneta blanca amunt o avall en funció del volum desitjat de la pista d’àudio.

Si es vol començar un enregistrament amb una música però es vol acabar amb una altra, a mesura que es va gravant la veu s’ha d’abaixar el volum de la primera pista i anar pujant el de la segona pista.

A part de la mescla de pistes d’àudio, aquesta aplicació permet afegir, a mesura que s’està enregistrant la veu (i que hi ha música o àudios de fons), afegir efectes de so. A la part dreta de la interfície inicial hi ha un seguit d’efectes sonors.

Sota cada icona hi ha el temps que dura aquest efecte. Només cal pitjar la icona desitjada en el moment que es vulgui de l’enregistrament. Cal prémer la icona durant l’enregistrament, no es pot sobreposar després d’acabar l’àudio.

L’aplicació ofereix set o vuit efectes sonors, però aquests es poden editar per afegir-ne d’altres. Només cal clicar sobre la icona + i escollir els que es tinguin emmagatzemats al dispositiu. Per eliminar els efectes que no es vulguin cal clicar sobre Edit Efects.

Un cop s’hagi acabat l’enregistrament, aquest es guardarà a My Drafts. Des d’allà es podrà compartir a través de Facebook, Twitter i Youtube.

Finalment, caldrà afegir un títol al projecte i clicar Update. L’enregistrament s’anirà exportant.

Un cop acabat el procés d’exportació, apareixerà el projecte finalitzat i es podrà compartir a la vostra carpeta del drive, enviar per correu electrònic, etc.

Un cop s’hagi compartit l’enregistrament, es podrà inserir al blog com un fitxer d’àudio.


Per saber-ne més