Soundcloud

Soundcloud és una plataforma de distribució d'àudio en línia on els usuaris poden col·laborar, promocionar i distribuir els seus projectes musicals (Font: Viquipèdia).

Aquesta plataforma permet pujar de forma gratuïta fins a 180 minuts d'àudios enregistrats per a, posteriorment, incrustar-los en un article o pàgina del blog.

1. Per registrar-se accediu a https://soundcloud.com/ i feu clic a Create an account a la part superior esquerra de la pantalla. Si ja teniu un compte a Soundcloud, passeu directament al pas 5.

2. A continuació hi ha la opció de registrar-se amb Facebook o Google, o bé crear un compte amb un altre correu electrònic. Es recomana triar l'opció de Google.

3. Accediu al vostre compte i accepteu els permisos necessaris. La propera vegada que accediu aquest pas ja no serà necessari.

4. A continuació accepteu els termes d'ús marcant la casella corresponent i feu clic a Get started.

5. A partir d'aquest moment ja es poden pujar els fitxers d'àudio a Soundcloud. Per fer-ho cliqueu a Upload de la barra superior.

6. Feu clic a Start a new recording per enregistrar un àudio. Recordeu tenir connectat el micròfon i tenir ajustats els nivells d’àudio.

Quan comenceu a gravar apareix la forma d’ona i indicarà el temps de gravació.

7. Quan vulgueu aturar la gravació, cliqueu el botó d’aturada.

8. Per sentir com ha quedat l’àudio, cliqueu el botó de play.

Si necessiteu repetir l’àudio, cliqueu el botó Start over i es tornarà a començar la gravació. Es pot repetir tantes vegades com es consideri oportú.

9. Un cop finalitzada la gravació, cliqueu el botó Upload your recording per a guardar l’àudio.

10. Per acabar el procés de creació, definiu un títol per a l’àudio.

11. Per inserir la vostra gravació al blog, cal que la publicació d’aquesta sigui pública. Així doncs, aneu a Public| This track is currently available to everyone.

12. Finalment, cliqueu el botó save per guardar el vostre àudio.

13. Un cop guardat l’àudio, apareix una pantalla que permetrà obtenir l’adreça necessària per inserir l’àudio al vostre blog. Per obtenir-la, premeu el botó share.

14. Seleccionant l’apartat Embed de la part superior de la finestra i copiant el Code que apareix dins d’un requadre, obtindreu el codi WordPress necessari per publicar al blog.

Per saber-ne més