Instagram és una xarxa social creada l’any 2010 que està especialitzada en compartir imatges i vídeos. L’aplicació ha tingut gran popularitat, especialment entre la gent jove. És gratuïta i permet realitzar fotografies, fer-hi retocs i aplicar-hi filtres, i si es vol, compartir les imatges obtingudes a través de la mateixa plataforma o a les xarxes socials. Integra la possibilitat de definir la privacitat de les imatges, per tal de controlar les persones que hi accedeixen. Inicialment realitzava fotografies en forma quadrada (relació 1:1), tot i que en l’actualitat permet penjar imatges en diferents formats.
Incorpora també l’opció d’Instagram Stories que permet penjar fotografies o vídeos que romandran durant 24 hores a la xarxa. Permet incorporar-hi filtres, emoticones o textos i crear així un missatge més informal. Trobareu molta més informació sobre l’evolució i les característiques d’aquesta aplicació a la Viquipedia
Per poder-la utilitzar, caldrà que la instal·lem al dispositiu on la volem usar. Una vegada descarregada l’aplicació ens haurem de crear un compte d’usuari per poder-la utilitzar i definir-ne les condicions de privacitat del compte. A la pantalla inicial, la icona superior esquerra permet enregistrar i compartir imatges i històries a l’Instagram Stories. Fent clic a la icona del marge superior dret podrem veure els missatges que hem rebut.
A la part inferior de la pantalla trobarem diferents símbols.
A peu de foto:
Podem veure a quanta gent els agrada la imatge que hem penjat o dels qui anem seguint. També podrem comentar-les, compartir-les o guardar-les com una col·lecció d’imatges.
La caseta permet tornar a la imatge d’inici, on apareixen les noves publicacions nostres i d’aquelles comptes que anem seguint.
L a icona de la lupa permet cercar aquelles persones a les quals vols seguir.
L’aplicació ens permet realitzar les nostres fotos o seleccionar aquelles que tenim en el nostre dispositiu.
Ens permet carregar-ne una, o bé seleccionar més d’un arxiu a la vegada i fer una composició.
Aplicar-hi diferents filtres:
Ajustar-la de manera automàtica o bé fer-ho a partir de les diferents eines que es despleguen i que proporcionen un munt d’opcions, de les quals només en mostrem algunes:
Adreçar la imatge:
Ajustar-ne el color o aplicar-hi un filtre:
Ajustar-ne la brillantor:
Una vegada fets tots els retocs, podem compartir la imatge, posant-li un títol i etiquetant-la , o bé guardar-la en el nostre dispositiu.
La icona del cor permet veure l’activitat de la teva compte d’Instagram
Finalment, la darrera icona permet editar el teu perfil:
Alguns exemples de centres que utilitzen Instagram per publicar els seus treballs a la xarxa: