Connectar amb Google Drive


Per poder utilitzar els repositoris de Google Drive al Moodle és necessari registrar el lloc Moodle al Google i obtenir els valors de l'ID de client i de secret.de Google a través del selector de fitxers.


Una vegada registrat el vostre Moodle disposareu dels paràmetres que heu d'introduir en la configuració del Google Drive (ID de client i Secret).


Per habilitar el repositori del Google Drive heu de:

    1. Crear un nou API Project
    2. Autoritzar OAuth
    3. Crear els credencials
    1. Crear un Google service
    2. Configurar OAuth

1. Registrar el vostre Moodle a Google OAuth2.0

Aneu a Google APIs Console i autentiqueu-vos amb el nom d'usuari/ària i contrasenya del centre, perquè no quedi lligat a cap usuari/ària personal. Aquestes dades només serviran per configurar el repositori, un cop configurat, cada usuari/ària haurà de fer servir les seves dades personals per accedir-hi i només veurà els seus propis documents. Quan l'usuari tanca la sessió en el Moodle també es tanca la sessió en el drive.

En la consola feu clic en "Selecciona un proyecto" i en "NUEVO PROJECTO"

Poseu nom al projecte i feu crear

Una vegada teniu creat el projecte us ha d'aparèixer en el llistat de projectes, feu clic en el nom del Projecte per poder-lo configurar.

En el menú vertical de l'esquerra seleccioneu "Credenciales", canvieu a la pestanya superior "Pantalla de autorización de OAuth"

En la pantalla d'autorització només cal que afegiu, el nom de l'aplicació i el domini autoaritzat (xtec.cat). Aneu fins el final de la pàgina i feu clic en "Guardar"

Una vegada tenim autoritzat el projecte heu de crear els credencials, feu clic en el botó blau "Crear credenciales", en el tipus "ID de cliente de OAuth"

Per crear el "ID de cliente de OAuth 2.0" seleccioneu l'opció "Web" i afegiu "URIs de redirección autorizados", aquesta URI és del tipus https://agora.xtec.cat/NOMPROPI/moodle/admin/oauth2callback.php. Per acabar feu clic en "Crear"

En ÀGORA per crear les credencials

En EIX per crear les credencials

Ara ja teniu accés a les credencials, ID de client i Secret

Per que el OAuth 2 services funcioni cal comprovar que la Drive API la tenim habilitada

Podeu comprovar l'estat de la Drive API anant a Biblioteca en el menú vertical. Baixeu fins trobar la "Google Drive API" i feu clic en ella, si no està habilitada feu clic en el botó "Habilita"

2. Configurar el repositori de Google Drive

Valideu-vos en el vostre moodle amb el compte admin. Aneu a Configuració | Administració del lloc | Connectors | Repositoris| Gestiona els repositoris comproveu que el repositori de Google Drive està "Habilitat i visible" i accediu als Paràmetres.

Habilita Google Drive

Habilita Google Drive

En els paràmetres del connector heu de fer clic en l'enllaç "OAuth 2 services configuration".

Aneu a crear un nou Google service

Aquest és l'espai en els que heu d'introduir les credencials que heu creat en la consola de Google. Aneu fins el final de la pàgina per desar la configuració.