El recurs Llibre

En aquest apartat es presenta el recurs Llibre que permet disposar de diverses pàgines agrupades en un únic recurs. En primer lloc hi ha una descripció del recurs Llibre i posteriorment es comenten les diferents opcions de configuració del recurs. Als destacats laterals trobareu enllaços a informacions addicionals, pàgines de procediments i exemples d'aplicació a l'aula.
En aquest apartat hi ha informació sobre:
El recurs Llibre
Serveix per confeccionar diverses pàgines agrupades en un únic recurs. Les pàgines que componen el Llibre tenen el mateix funcionament que el recurs Pàgina però en el cas del Llibre en pot haver més d'una i aquestes seran accessibles des d'un bloc lateral anomenat Índex.
Cadascuna de les pàgines disposa de l'editor del Moodle per afegir text, imatges i altres elements multimèdia. En cas que es vulgui fer alguna cosa que no sigui possible directament amb l'editor del Moodle, es pot utilitzar un editor HTML i copiar el codi dins de la pàgina, també es pot afegir codi HTML a la pàgina per inserir elements disponibles al web com presentacions de diapositives, vídeos…
El recurs Llibre pot servir per a:
- Compartir informacions sobre un tema concret agrupades en capítols i subcapítols.
- Crear continguts relatius al tema que s'estigui treballant en el curs, inserint text, imatges, vídeos i altres elements multimèdia.
- Crear diverses pàgines amb codi HTML.
- Agrupar diverses pàgines fetes amb el recurs Pàgina del Moodle per alliberar espai a la pàgina principal del curs.
Creació del llibre
La creació d'un recurs de tipus llibre es fa seguint diverses fases:
Crear el llibre activant l'edició del curs i fent clic sobre Afegeix una activitat o un recurs i seleccionat el recurs Llibre. Omplir les dades que demana el mòdul de Paràmetres generals i el de Paràmetres comuns de mòduls. Fer clic a Desa els canvis i visualitza.
Paràmetres generals
Es tracta d'un mòdul que amb algunes diferències existeix a la configuració de moltes activitats i recursos. Cal posar el nom del recurs i la descripció que servirà d'orientació per a l'alumnat i per al professorat que la utilitzi.
La descripció pot fer-se visible a la pàgina principal del curs marcant el quadret Mostra la descripció en la pàgina principal del curs.
Aparença
Numeració de capítols:
- Cap: Els capítols i títols de subcapítols no tenen cap format; utilitzeu-ho si voleu definir estils especials de numeració. Per exemple, lletres: escriviu en el títol del capítol "A. Primer capítol", "A.1 Subcapítol", …
- Nombres: Els capítols i subcapítols es numeren (1, 1.1, 1.2, 2, …)
- Pics: Els subcapítols es sagnen i es mostren amb pics
- Sagnat: Els subcapítols es sagnen
Títols personalitzats: Normalment el títol del capítol es mostra automàticament a l'índex i com a capçalera damunt del contingut. Si la casella de selecció dels títols està marcada, el títol del capítol NO es mostrarà com a capçalera damunt del contingut. Es pot introduir un títol diferent com a part del contingut (potser més llarg que el títol del capítol).
Paràmetres comuns de mòduls
El bloc Paràmetres comuns de mòduls apareix en l'edició de totes les activitats i recursos.
El número id és un valor que permet identificar l'activitat en els càlculs personalitzats del qualificador. Aquest id pot contenir lletres i números.
Els paràmetres Mode de grups i Visible es poden modificar directament des de la barra d'edició de l'activitat.
El paràmetre Mode de grups disposa de tres opcions:
- Sense grups: no hi ha subgrups, tots els participants són membres d'un gran grup.
- Grups separats: cada membre d'un grup veu només dins del seu grup, els altres són invisibles.
- Grups visibles: es treballa dins de cada grup, però es poden veure també els altres grups.