Importar cursos des d'Alexandria

Els administradors i professors editors dels espais Moodle d'Àgora/Eix poden importar cursos i material SCORM d'Alexandria directament, sense necessitat de descarregar, pujar i importar fitxers. En aquesta pàgina us expliquem com fer-ho:

D'entrada, heu de saber que hi ha dues maneres d'importar els materials d'Alexandria al vostre Moodle:

Opció a: Afegint-los al final d'un curs ja existent

Opció b: Creant un curs nou, idèntic al d'Alexandria

En ambdós casos, els usuaris amb rol de professorat editor podran editar els materials un cop importats al Moodle del centre, ja sigui afegint, eliminant, editant o canviant d'ordre els diversos components.

Per començar el procediment d'importació cal que entreu amb el vostre usuari a un curs existent al Moodle del vostre centre. Això és necessari tant si volen afegir continguts al curs (opció "a") com si opteu per crear un curs nou. En aquest cas (opció "b"), caldrà que el vostre usuari tingui permisos per a crear nous cursos.

Un cop dins del curs, feu clic a la roda dentada que es mostra a la part superior dreta de la pàgina (al costat de Qualificacions) i seleccioneu Importa des d'Alexandria al menú desplegable:

Quan feu clic en Importa des d'Alexandria es mostra una pàgina en la que podeu anar a buscar Cursos o bé Objectes SCORM.

Per importar un curs des d'Alexandria:

  • Escriviu una paraula clau en el camp de cerca de la pestanya Cursos (o bé aneu a Mostra la cerca avançada)
  • Escolliu el recurs d'Alexandria que us interessi i feu clic al seu botó Importa.

Per incorporar el contingut del curs d'Alexandria teniu diferents opcions, les mateixes que quan restaureu un curs a partir d'una còpia de seguretat d'un curs del Moodle. Aquestes són:

  • Restaurar en un nou curs (opció "b")
  • Restaurar sobre aquest curs (opció "a")
  • Restaurar sobre un curs existent (la mateixa opció "a", però sobre un curs diferent a l'actual)

Consulteu l'apartat de Restaurar i importar cursos