Missatgeria interna

L'entorn Moodle ofereix diferents sistemes de comunicació entre les persones usuàries; alguns d'ells, com el fòrums, permeten la comunicació en grup de tipus Molts a molts o un a molts. Per a la comunicació personal Un a un s'utilitza el sistema de missatgeria interna que funciona d'una manera semblant al correu electrònic però dins de l'entorn. En aquest apartat s'expliquen aspectes relatius a aquest tipus de missatgeria interna.


Més concretament es pretén donar resposta a les preguntes següents:

 • Què és la missatgeria interna del Moodle?
 • Com puc enviar i rebre missatges?
 • Puc gestionar els meus contactes?
 • La missatgeria interna em permet enviar missatges fora de l'entorn Moodle?Moodle permet intercanviar missatges privats entre les persones que estiguin donades d'alta a un mateix entorn virtual.

Per enviar un missatge privat a una persona d'un grup en el qual estigueu inscrits, heu de buscar el seu nom a l’espai “Participants” i fer clic a l’enllaç En fer clic a “Missatge”. En fer-ho, s’obre la pantalla amb els missatges anteriors i l’espai per escriure'n un de nou.

missatgeria interna

Però no només es poden enviar missatges interns als participants d'un mateix grup. També es poden enviar a qualsevol persona que estigui donada d'alta a l'entorn virtual.

Al costat del vostre nom (a la part superior dreta de la pantalla) disposeu de la icona de missatgeria que mostra el nombre de missatges pendents de llegir.

Missatges pendents

Missatges pendents

Altres maneres d'utilitzar la missatgeria interna:

Si la persona tutora/dinamitzadora o un altre usuari del curs està en línia (connectada a l'entorn al mateix temps) apareixerà el seu nom al Bloc Usuaris en línia amb una icona associada en forma de bafarada de còmic. En clicar-la també podreu editar un text i enviar-lo com a missatge intern a la persona seleccionada.

Bloc "Usuaris en línia"

Si seleccioneu els Missatges en el menú del vostre usuari, podeu fer cerca d'altres usuaris que estiguin donats a l'entorn virtual.

Bloc "Missatges"

En la pantalla de la missatgeria podeu seleccionar Missatges i Contactes. I dintre d'aquests teniu les opcions:

 • Fer cerca
 • Eliminar missatges
 • Escriure un missatge i enviar-lo


Cerca de missatges

Si editeu els missatges, podeu eliminar els que seleccioneu.

Enviar missatges a diversos usuaris

Quan s'hi accedeix amb el rol tutor o superior hi ha la possibilitat d'enviar un missatge a diverses persones alhora.

Per fer-ho s'ha de seguir el procediment següent:

 1. Accedir al llistat de participants del curs: Bloc lateral dret | Participants
 2. Seleccionar les persones a qui es vol enviar el missatge
 3. Anar a la part inferior de la pàgina i seleccionar Enviar un missatge dins del desplegable "Amb els usuaris seleccionats…"
 4. Escriure el missatge
 5. Fer clic a Previsualització
 6. Fer clic a Envia missatge

Cerca de missatges