Habilitar l'autenticació en Moodle amb comptes de Google

Per habilitar l'autenticació en Moodle amb comptes de Google necessiteu crear un client OAuth2.

Heu de:

  • Registrar el vostre Moodle a Google (Configuració a Google)
  • Configuració al Moodle

1. Registrar el vostre Moodle a Google OAuth 2

Aneu a Google APIs Console i autentiqueu-vos amb el nom d'usuari/ària i contrasenya del centre, perquè no quedi lligat a cap usuari/ària personal. Aquestes dades només serviran per configurar el repositori, un cop configurat, cada usuari/ària haurà de fer servir les seves dades personals per accedir-hi i només veurà els seus propis documents.

Accediu a la consola i afegiu un projecte nou:

Doneu-li un nom i feu clic a Crear:

Seleccioneu el projecte que acabeu de crear i accediu a la Biblioteca:

Cerqueu la "Google Drive API" i habiliteu-la:

Abans de poder seguir torneu a la pàgina principal de la Consola de Google API i selecciones l'opció OAuth Consent Screen. Configureu l'aplicació com a Interna:

Afegiu un nom per l'aplicació, un correu de suport, afegiu el domino xtec.cat i poseu un altre cop un correu d'administració.

Torneu a prémer al botó de la part inferior per desar i, finalment, premeu el botó per tornar a la pàgina d'inici de la consola.

A continuació, accediu a Credencials (menú de l'esquerra), seleccioneu Crear credencials i trieu ID de client d'OAuth:

A Tipus d'aplicació trieu Aplicació web. Doneu un nom i afegiu els URL següents canviat "nompropidelcentre" pel nom propi del vostre centre.

Finalment us apareixeran les dades que necessitareu per configurar el Moodle (Client ID i Client secret ). Us recomanem que les copieu en un editor de text per accedir-hi més tard:

2. Configurar el connector en Moodle

Per tal de configurar el Moodle perquè els usuaris es puguin autenticar mitjançant el seu compte de Google aneu a Administració del lloc | Servidor | Serveis OAuth 2 i creeu un nou servei de Google.

Introduïu el nom de servei (Google), el Client ID i el Client secret. Aneu amb compte de no introduir cap espai en blanc i Actualitzeu els canvis. Si voleu evitar que s'enviï el correu de confirmació als comptes dels nous usuaris i que el registre sigui immediat, desmarqueu la casella Require email verification que trobareu al final de la pàgina.

Després, aneu a Administració del lloc | Connectors | Autenticació | Gestió de l’autenticació i habiliteu el connector OAuth2 clicant sobre l’ullet

A partir d'aquest moment, quan els usuaris facin clic a l'enllaç Entrada que hi ha a la part superior dreta del Moodle, podran autenticar-se amb el seu compte de Google.

Per definir quins dominis de correu electrònic podran accedir al vostre Moodle, cal que els afegiu a l'apartat Administració del lloc | Connectors | Autenticació | Gestió de l’autenticació –> Dominis de correu permesos. En cas contrari, tots els usuaris que tinguin un compte de correu de Google o GSuite, podran accedir-hi.

NOTA: si l'usuari ja està donat d'alta amb la mateixa adreça de correu que té a Google Apps, l'identificador dels usuaris es manté i, per tant, també la inscripció als cursos i tot l'històric que tenia prèviament al Moodle.