Servidor Multimèdia DLNA

La Digital Living Network Alliance és una organització sense ànim de lucre de fabricants d'electrònica i d'informàtica amb l'objectiu de definir directrius d'interoperabilitat que permetin compartir continguts digitals entre ordinadors, televisors, impressores, càmeres, telèfon mòbils i altres dispositius multimèdia.

El servidor Linkat edu 11.4 incorpora, com a nova funcionalitat, el servei minidlna per compartir contingut multimèdia a la xarxa.

El funcionament del servei DLNA és senzill ja que només cal afegir el contingut multimèdia (música, vídeos o fotografies) al recurs compartit de xarxa Multimedia. Tot el contingut multimèdia que es trobi dins d'aquest recurs serà compartit a tota la xarxa per als diferents clients DLNA que hi hagi.

L'accés al recurs compartit Multimedia (carpeta /srv/exports/M) només el poden fer els usuaris que estiguin dins del grup Professorat.

En cas que el contingut no s'actualitzi correctament, es pot forçar la seva actualització a través de la icona Refresc Minidlna que es troba dins de la carpeta Eines d'administració a l'escriptori de l'usuari lnadmin.

Vídeo: Ús del servei multimèdia DLNA

En aquest vídeo es mostra com pujar contingut multimèdia al recurs compartit de xarxa Multimedia o M. Per fer això, s'utilitza l'usuari prof que pertany al grup Professorat.

Vídeo: Reproducció del contingut multimèdia a través d'un client DNLA

En aquest vídeo es mostra com reproduir el contingut multimèdia pujat al servidor a través del reproductor VLC que suporta l'estàndard DLNA.