Instal·lació del perfil

El procés d'instal·lació del perfil de ràdio és ben senzill. Es pot fer mitjançant l'entorn gràfic del sistema de gestió de paquets Synaptic, o optar per fer-ho mitjançant el terminal amb una sola comanda.

El paquet serveix per als sistemes Linkat de 32bits, 64bits o la Linkat lleugera

Amb el gestor de paquets Synaptic

Accedim al gestor de paquets i cerquem «linkat radio».

En els resultats ens apareixerà un paquet anomenat «linkat-perfil-radio», el seleccionem fent-hi doble clic.

Acceptem els paquets addicionals, i apliquem els canvis per tal que el gestor de paquets procedeixi a la baixada i instal·lació del perfil.

Selecció del paquet del perfil de Ràdio
Gestor de paquets Synaptic

Amb el terminal

Només cal executar la comanda següent amb un usuari amb permisos (sudoer) i facilitant la contrasenya de l’usuari quan ho demani:

sudo apt install linkat-perfil-radio

Es baixarà el paquet i s'instal·larà el perfil automàticament.

L'escriptori del perfil de ràdio

Un cop baixat i instal·lat el paquet del perfil el sistema comptarà amb un nou usuari anomenat «Ràdio». Quan iniciem sessió amb aquest usuari, se'ns mostrarà un escriptori personalitzat on serà molt fàcil accedir a les diferents eines i aplicacions que ens permetran dur a terme les tasques per tal de posar en marxa i crear la nostra pròpia emissora.

Escriptori de LinkatRàdio

L'escriptori està organitzat al voltant de 4 carpetes: Multimèdia, Eines, Tauler de control i Recursos web.La carpeta «Multimèdia» està pensada per desar el contingut multimèdia que es vulgui fer servir amb aquest perfil. Dins d'aquesta carpeta podem trobar, preinstal·lat amb el perfil, un banc de sons d'ús lliure, amb fitxers mp3 que es poden fer servir per a l'automatització de la ràdio (senyals horaris, sintonies, etc.).


Dins de la carpeta «Eines» hi ha una varietat de programari útil per les possibles tasques que ens ocupin en una ràdio escolar. En els apartats «Eines útils» i «Programari adicional» veurem quines són i per a què ens poden ser útils.


Dins de la carpeta «Tauler de control» hi ha les eines per configurar el perfil de ràdio, fer l'automatització de la ràdio i configurar el servei de meteorologia que es fa servir per emetre la informació meteorològica de la localitat, entre d'altres.


A la carpeta «Recursos web» hi ha accés a recursos web que ens poden ser d'utilitat. Els veurem detallats a l'apartat «Recursos web».