L'automatització d'una ràdio

Per tal de poder tenir una emissió de ràdio continuada, com a les emissores professionals, necessitem un programari que s'encarregui de reproduir els continguts automàticament, segons les nostres preferències, seguint el que coneixem com a «graella de programació».

Es tracta d'establir la radiofòrmula que dirigirà les emissions de la nostra ràdio, les 24h del dia. Aquesta tasca pot ser complicada de realitzar, però el perfil de ràdio de Linkat compta amb un programa que ho converteix en una feina força fàcil, alhora que potent: el Radit.

Els programes d'automatització d'emissores de ràdio no només ens són útils per deixar-les en «pilot automàtic» si no també a l'hora de realitzar programes i enregistrar-los. Ens serveixen per llençar els separadors, posar música coixí, disparar efectes…

Tot i que el desenvolupament d'aquest programa es troba parat des de fa uns anys, s'han avaluat les diferents alternatives de programari lliure disponibles, i és la millor opció per a ràdios escolars, a dia d'avui (2018). De totes maneres, al final d'aquest apartat es comenten diverses alternatives a Radit. Feu-hi una ullada.

La versió del Radit que s'inclou al perfil de ràdio de Linkat és una versió pròpia de Linkat. Inclou la traducció al català feta en col·laboració amb Softcatalà, i algunes altres millores a la interficie (tecles de drecera, disseny d'alguns diàlegs) que poden anar-se afegint, per tal de compensar l'abandonament del programa per part de l'autor original.

Continguts d'aquesta secció