Google GrupsEn aquest apartat trobareu informació sobre la creació i gestió dels grups de Google Grups:

Introducció

Grups, és un servei que permet que grups de persones (com ara equips de treball, grups-classe, departaments, claustres de centre…) puguin comunicar-se i col·laborar de manera fàcil i ràpida. Un grup és com una llista de correu: conté les adreces de correu electrònic de tots els seus membres i, a més, una direcció addicional, la del mateix grup. D'aquesta manera, tot utilitzant una única adreça de correu electrònic, la del grup, és possible:

 • Enviar correu electrònic als membres del grup.
 • Compartir documents (Google Docs), calendaris (Google Calendar) i llocs web (Google Sites) de manera ràpida i segura amb els membres del grup.

Compartir des de Grups

Grups de Google, permet compartir de manera segura i ràpida documents, calendaris o llocs web: si es comparteix amb el grup, només els seus membres hi podran accedir i si una persona deixa d'estar subscrita a un grup, deixarà de tenir accés als elements compartits amb el grup.

Grups es pot utilitzar per a qualsevol funció que requereixi compartir informació a través d'espais de conversa dins un marc definit, per exemple:

 • Crear grups de matèria o curs per tal que tant professorat com alumnat puguin contactar i intercanviar-se informació.
 • Organitzar reunions, conferències o esdeveniments socials entre persones que pertanyen a un grup privat.
 • Col·laborar en l'elaboració de projectes o presentacions.
 • Trobar persones amb interessos o perfils similars al vostre, comunicar-vos amb elles i intercanviar informació.
 • Estar en contacte amb antics companys i companyes, persones amb qui heu col·laborat i amistats.
 • Crear grups de discussió sobre un tema concret.
 • Distribuir avisos o butlletins entre les persones subscrites al grup.

Inici

Descripció general del servei

Una vegada dins el servei Grups, a la pàgina principal, s'accedeix a tots els grups creats o en els que l'usuari participa, tant aquells iniciats per l'usuari com aquells en què n'és membre, així com crear nous grups.

Grups. Google Groups

 1. Cerca general: permet fer cerques per paraules clau a tots els Grups de Google.
 2. Crear un grup: permet la creació de nous grups.
 3. Menú lateral: accés al llistat de grups de l'usuari, fer una cerca temàtica dels debats i dels temes destacats de l'usuari.
 4. Els meus grups: drecera als grups creats per l'usuari o que hi pertany.
 5. Explorar-los tots: permet la cerca de tots el grups creats.

Inici

Crear, configurar i gestionar un Grup

Per crear un grup només cal clicar el botó Crea de la pàgina principal de Google Groups i escriure el nom i la descripció del grup així com seleccionar el nivell d'accés, que determinarà qui pot enviar missatges al grup, unir-s'hi, veure les converses del grup o els membres que en formen part. En el moment de crear un grup es creen dos elements:

 1. L'adreça de correu electrònic del grup, que té la forma nomdelgrup-grup@xtec.cat, i que es pot utilitzar per enviar missatges al grup i, per tant, a tots els seus membres.
 2. La pàgina web del grup, que té una adreça principal del tipus https://groups.google.com/a/xtec.cat/group/nomdelgrup-grup, des de la qual es pot veure tota l'activitat del grup (depenent de la configuració triada) i accedir a les diferents funcionalitats segons els permisos de què es disposen (visualitzar membres, gestionar el grup, canviar la configuració…).

Creació de Grups


Una vegada creat el grup, es poden modificar els paràmetres des de les opcions del menú Gestiona.

Gestió de Grups


Podeu gestionar la vostra pertinença als grups, per exemple definir de quina manera voleu rebre els missatges que es generen dins un grup, si en un correu diari o bé cada missatge per separat.

També podeu llegir els missatges només des de la pàgina del grup i no rebre els missatges al vostre correu personal o donar-vos de baixa d'un grup concret. Tot això ho podeu gestionar des de l'opció Editeu les pertinences a grups de la secció Els meus grups.

Inici

Aspecte general d'un Grup

En la imatge següent es poden apreciar les seccions principals d'un grup:

Aspecte general d'un curs

 1. Si es tenen els permisos corresponents, es poden afegir nous temes de debat -Tema nou- o respondre a un debat existent, fer cerques aplicant diferents criteris -Filtres-, bloquejar missatges, marcar com a llegits…
 2. Des d'aquests menús es pot accedir a les diferents funcionalitats de gestió (edició de la pertinença, tasques de gestió, configuració, informació sobre el grup…).
 3. En aquesta zona de debats es poden llegir tots els debats creats pels membres del grup.

Inici

Subscripció a un Grup

Es pot realitzar la subscripció a qualsevol grup del directori de XTEC-Grups que estigui obert a nous membres. Cada persona, quan crea un grup, pot decidir entre quatre sistemes d'accés:

 • Tothom pot unir-s'hi, és a dir, és permesa la inscripció lliure tant de persones del domini XTEC com d'altres dominis.
 • Qualsevol usuari/ària del domini XTEC (xtec.cat) pot unir-se al grup.
 • Les persones poden sol·licitar d'unir-se al grup. En aquest cas us caldrà enviar una sol·licitud d'accés.
 • Els nous membres només poden accedir mitjançant invitació. En aquest cas les persones que gestionen els grups han d'enviar les invitacions.

Per afegir-vos a un grup que permet la inscripció lliure o mitjançant sol·licitud prèvia, a la pàgina principal del grup cliqueu l'enllaç Uneix-te al grup o Demanar per ser membre/Contactar amb el propietari.

Inici