Google FotosEn aquest apartat trobareu informació sobre la creació i gestió dels documents de Google Drive:

Introducció

Google Fotos és l'aplicació de Google per gestionar arxius d'imatges, fotografies i vídeo. La nova aplicació de Google ha substituït Picasa. Google Fotos permet realitzar una còpia de seguretat automatitzada de les imatges i vídeos que tenim als nostres dispositius i organitzar tot aquest contingut en àlbums. A part d'aquestes dues funcionalitats bàsiques, l'aplicació de Google té altres opcions:

  • Organització cronològica del contingut, per tal d'organitzar la cerca a la fototeca.
  • Sincronització entre diferents dispositius amb un compte vinculat.
  • Creació d'àlbums, àlbums compartits, animacions, collages i pel·lícules (aquesta última funcionalitat només està disponible per a dispositius mòbils)
  • Compartició d'imatges, àlbums i creacions

Crear àlbum, àlbum compartit, animació o collage

El botó CREA, que tenim al costat de la barra de cerca, permet triar què es vol crear amb la fototeca.

Finestra emergent Crea


Aquest menú presenta les diferents opcions de creació que té l'usuari a la seva disposició. A partir d'aquí, només caldrà seleccionar les imatges que es faran servir per crear qualsevol dels recursos que proposa.

Selecció d'imatges


Google no dóna pràcticament opcions de personalització a l'usuari i simplifica el procés de creació. A l'opció de crear un Collage, el motor de Google Fotos s'encarrega de maquetar les imatges segons els paràmetres que estableix. L'usuari tindrà la possibilitat d'ajustar, aplicar filtres i retallar i girar la composició, tal com ho faria amb qualsevol altre arxiu d'imatge que tingui a la fototeca.

Edició d'un collage


Inici

Pujar imatges

Per pujar imatges a un álbum o crear un àlbum nou a partir d'una sèrie d'imatges, l'usuari haurà de seleccionar les fotografies; si passem el cursor per sobre, podrem marcar la icona i triar les imatges per agregar-les a l'àlbum corresponent.

Una vegada aquestes imatges hagin estat seleccionades, obrirem el menú per seleccionar si volem afegir les imatges a un àlbum o crear un collage o una animació.

Afegir imatges


També tenim l'opció d'arrossegar les imatges des de l'ordinsdor i deixar-les anar a qualsevol punt de la interfície de Google Fotos.

Arrossega imatges des de l'ordinador


Si volem pujar les imatges des del nostre dispositiu, anem directament al botó PUJA que tenim al costat de la caixa de cerca, al costat de CREA.

Penja imatges des del teu dispositiu


Inici

Editar imatges

Google Fotos té una sèrie d'efectes que podem aplicar a les imatges de l'usuari. Només cal clicar sobre la fotografia per visualitzar els filtres i altres opcions de personalització.

Filtres i efectes


Inici

Compartir imatges i creacions

L'usuari pot compartir qualsevol creació de Google Fotos; a partir del botó de compartició es visualitzen les diferents opcions (xarxes socials, microblogging, àlbums, enllaç per incrustar,…)

Edició d'un collage

Inici