Restauració de Chromebooks

Les opcions de restauració dels Chromebooks són diverses, i haureu de tenir en compte diverses possibilitats.

Restablir les dades de fàbrica

En un Chromebook és molt senzill restablir les dades de fàbrica. Això és fa amb l'eina anomenada Powerwash. En cas de que el Chromebook no estigui administrat pel centre, tenim dues opcions per a executar-la:

  1. Des del menú de configuració. Des de l'àrea d'estat, accediu amb l'usuari propietari a la Configuració, i cliqueu aquí a mostrar configuració avançada. Us ha d'aparèixer l'opció powerwash, on haureu de seleccionar Restablir. Un cop iniciat el procés, seguiu les instruccions que apareguin en pantalla.
  2. Amb una combinació de tecles. Podem accedir igualment a l'opció powerwash amb la combinació de tecles Ctrl+Alt+Maj+R. Haureu de reiniciar el Chromebook i clicar llavors a Restablir.

En cas de tractar-se d'un ordinador gestionat des de la consola de GAFE, no mostrarà l'opció powerwash. En aquest cas el procés serà el següent:

  • Pitjareu les tecles Esc+Actualitazar+Botó d'encesa. Això farà que aparegui el mode de recuperació amb una admiració groga en pantalla i un avís de que el SO operatiu està danyat o perdut.
  • Pitgeu les tecles Ctrl+D per entrar al mode de desenvolupador, i a continuació al botó Intro. Apareixerà ara una admiració vermella.
  • Tornareu a pitjar Ctrl+D. Començarà el procés que durarà uns 15 minuts.
  • Un cop acabat el procés haureu de clicar a la barra espaiadora i després a Intro.
  • Tornareu a registrar el Chromebook i a iniciar la sessió.

Ús de l'eina Chromebook Recovery Utility

S'ha d'instal·lar aquest complement en un chromebook que estigui en bon estat o en el navegador Chrome d'un PC amb Windows o un Mac. Seguint les instruccions del complement generarem una imatge de restauració del nostre Chromebook en un pendrive o targeta de memòria.

Creació de la imatge des de Linux

Si treballeu des d'un PC amb Linux no podreu instal·lar el complement esmentat. En aquest cas haureu de descarregar l'eina des d'aquest enllaç. Un cop descarregat l'script haureu de canviar els permisos amb la instrucció:

sudo chmod 755 linux_recovery.sh

Executareu l'script amb privilegis amb la següent ordre i seguireu les instruccions que es mostraran a la pantalla:

sudo bash linux_recovery.sh

Restauració de la imatge

Accediu al mode de recuperació del Chromebook a restaurar mitjançant la combinació de tecles ESC+Actualitzar+botó d'encesa. Apareixerà un missatge demanant la imatge de restauració. Un cop connectat el pendrive o inserida la targeta, únicament haureu de seguir les instruccions.